Regija

Patrik Čelić: 'Stepića sam čisto pobijedio, ali nisam uspio pokazati koliko dobar mogu biti'

Patrik Čelić
 screenshot/YouTube
Patrik Čelić prepun samopouzdanja ulazi u FNC Armagedon polufinale

Borba Patrika Čekića i Hrvoja Stepića bila je ona o kojoj se nakon prve dvije FNC Armagedon priredbe najviše govorilo. Čelić je nakon dvije neizvjesne runde slavio odlukom sudaca, a publika se podijelila na one koji su takav ishod smatrali ispravnim i one koji su vjerovali da je trebalo biti presuđeno 1:1, nakon čega bi se otišlo u dodatnu rundu.

Čelić je tih dana morao prolaziti kroz to, ali razgovori su mu pomogli da shvati kako iza borbe ne treba biti nikakvih repova te se mogao krenuti u miru pripremati za polufinale. Tamo svakako namjerava odraditi bolji nastup te do pobjede doći uvjerljivije.

"Nastupom u prvom kolu nisam zadovoljan jer nisam pokazao sve što znam i što sam planirao pružiti publici. Naravno da sam očekivao dobar otpor protivnika, uvijek ga očekujem i spremam se na sve moguće situacije. Na protivniku se vidjelo da je iskusan i ima odlične reakcije, a s obzirom da je hrvač sam sretan kako je borba završila", rekao nam je Patrik, dodavši nešto o sudačkoj odluci:

"Vidio sam mnoge komentare da je borba zahtijevala treću rundu i da sam pobijedio jer sam domaćin. No, imao sam puno razgovora sa samim Stepićem te s njegovim trenerom i sucima, svi su potvrdili moju pobjedu. To je tako iz razloga jer sam svaku rundu tražio borbu te sam imao rušenje kojim sam osigurao pobjedu."

Takve borbe mladim borcima donose jednu veliku dozu iskustva potrebnog za neke druge ispite.

"Borba mi je odlično došla jer sam stekao jako puno iskustva, kao uostalom iz svake borbe. Vidio sam kako je to izvući borbu kad si nedaleko od poraza. Uvijek treba u meču raditi s obzirom na trenutak, bez previše razmišljanja unaprijed", objasnio je što misli da je stekao kroz teško ostvareni trijumf.

Sad mu slijedi polufinalna borba protiv Lazara Kukuličića, crnogorskog borca kojem je baza borba na nogama. On je u prvom kolu bio bolji od Patrikovog timskog kolege, Brune Goluba.

"Lazar je odličan borac, jednako dobro radi stand up i grappling. Također dobro poznajem Brunu protiv kojeg je odradio odličan meč, ali vidjet ćemo kako će to ići sa mnom", kratko je najavio.

Zanimljivo je kako se za ovu borbu Patrik najviše pripremao kroz rad s Lukom Milidragovićem. Luka je dio druge polufinalne borbe lake kategorije, gdje će se susresti s Markom Bojkovićem. Ako obojica ostvare svoj cilj, trenutni trening partneri odmjerit će snage u finalu.

"Iskreno, ne razmišljam o drugoj borbi. Tek kad vidimo tko je pobjednik ću se fokusirati na to. Trenutno se fokusiram samo na sebe i svoju borbu, kao i uvijek. Provodim s Lukom puno vremena i u odličnim smo odnosima. Pomogao sam mu da se pripremi za Marka, kao što je on meni pomogao da se pripremim za Lazara. Jedan drugom točno odgovaramo. Na kraju, i da se sretnemo u finalu, ovo je sport i svatko je tada fokusiran na sebe", zaključio je na kraju Čelić, koji to sada u profesionalnoj MMA karijeri ne zna za poraz. S takvim statusom namjera idućeg mjeseca završiti Armagedon turnir.

Linker
25. travanj 2024 01:30