Regija

Petar Milas dogovorio svoj drugi ovogodišnji meč

Petar Milas
 Instagram
Petar Milas ugovorio je svoj novi profesionalni boksački nastup, ukupno 15. u karijeri i drugi ovogodišnji. Idućeg mjeseca u Berlinu suprotstavit će mu se iskusni Johnny Muller.

Milas je ove godine boksao tek jednom i to u travnju. U njemačkom Unterschleißheimu savladao je Denisa Bakhtova iz Rusije prekidom u šestoj rundi, čime je svoj profesionalni omjer doveo na 14-0 uz 11 pobjeda nokautom. Splićanin je inače vlasnik WBO Mediteran i IBO International titula teške kategorije.

24-godišnji hrvatski boksač nastupit će 26. listopada u berlinskom Maritim hotelu na priredbi koji predvodi meč Nicka Hanniga i Ryna Liebenberga, a protivnik će mu biti iskusni boksač iz Južnoafričke Republike, Johnny Muller.

28-godišnji Muller do sada je upisao 21 pobjedu, osam poraza i jedan neodlučeni meč u svojoj profesionalnoj karijeri. Najveći protivnik s kojim se do sada susreo je Oleksandr Usyk, kojem Petar Milas često služi kao sparing partner. Ove godine vratio se boksu nakon dvogodišnje pauze, a meč u Berlinu bit će mu prvi izvan domovine još od 2015. godine.

Milas bi trebao biti veliki favorit i na papiru bi mu ovaj meč zapravo trebao poslužiti prije svega za održavanje forme. On se trenutno nalazi u Velikoj Britaniji gdje sparira zajedno s najvećom svjetskom teškaškom nadom, Danielom Duboisom.

Linker
14. travanj 2024 19:23