Regija

PFL dozvolio nastupe Deliji i ostalim borcima, no dvije promocije ne dolaze u obzir

Ante Delija
 screenshot/PFL
Borci Professional Fighters Leaguea ipak će dobiti priliku nastupiti u idućim mjesecima

Kako je Professional Fighters League promocija otkazala svoju ovogodišnju sezonu, tako su mnogi njihovi članovi ostali bez prilike da nastupima izvan njihovog borilišta nešto zarade. Kod nas je u prvi plan iskočila situacija s Antom Delijom, koji se trebao boriti u UFC-u, no zbog aktivnog ugovora s PFL-om je ostao bez tog nastupa samo dva dana prije nego je trebao ući u Octagon sa Cirylom Ganeom.

PFL je nedavno objavio kako njihova iduća sezona započinje u travnju, a do tada njihovi borci imaju pravo ugovoriti si nastup u nekoj drugoj promociji. Naravno, ako ona nije UFC ili Bellator, odnosno njihova glavna američka konkurencija. Neku su tu priliku već iskoristili, no glavne zvijezde većinom nisu nastupale. Sve dok se jučer nije pojavila vijest kako je Kayla Harrison dogovorila borbu u Invicta organizaciji. Nakon toga je do više informacija došao Ariel Helwani. Upravo tada je navedeno i potvrđeno. Helwani je još dodao kako veliki broj boraca taj ustupak nije koristio jer im nitko ne može ponuditi onoliko koliko zarađuju u PFL-u pa su odabrali kako neće riskirati.

Zanimljivo je kako je PFL već jednom Anti Deliji napravio ustupak, za njegov nastup na prošlogodišnjem KSW-u u Areni Zagreb. Bilo je to nakon što je Ante već eliminiran iz daljnjeg natjecanja, odnosno nakon što zbog ozljede nije nastupio u drugom kolo. Ante je upisao pobjedu na KSW-u, a nakon toga je krenuo u pripreme za svoj drugi pokušaj osvajanja glavne PFL-ove nagrade u iznosu od milijun dolara. Iako nije bilo javno potvrđeno, znao mu se i protivnik, a to je trebao biti bivši UFC-ov borac Justin Willis.

Ovo je sjajna vijest za Antu koji bi ovako ipak mogao odraditi neki nastup prije nego krene odrađivati svoju ugovornu obavezu s PFL-om, odnosno prije nego se krene pripremati za treću sezonu. Tko zna, možda KSW bude ponovno zainteresiran za njegove usluge, no i na regionalnoj sceni trenutno postoji par igrača koji mu mogu ponuditi dobru borbu za ostanak u formi.

Linker
17. travanj 2024 08:03