Regija

PH u boksu (1.dan): Odrađena četvrtfinala do 63 kilograma, djevojke zadužene za prekide

 Fight Site
U dvorani Zagrebačkog boksačkog centra danas je započelo ovogodišnje državno prvenstvo. Prvog dana na programu se nalazilo devet mečeva. Četvrtfinala su održana u muškoj kategoriji do 63 kilograma te ženskoj do 57, a eliminacijski mečevi, nakon čega su kompletirana četvrtfinala, u muškim kategorijama do 75 i 81 kilograma.

Program su otvorila četvrtfinala kategorije do 63 kilograma, a odmah smo na djelu mogli vidjeti glavnog favorita Erika Pijetraja. Nakon sjajne i neizvjesne prve runde, u kojoj je Ivan Blažević iz Donata ugodno iznenadio, Pijetraj je u preostale dvije runde prepoznao svoje prednosti i iskoristio prilike te je na samom kraju meča izborio i brojanje. Njega u subotnjem polufinalu čeka Filip Poturović. Boksač iz Nove Gradiške do sada je bio najbolji u državi u kategorijama do 57 i 60 kilograma, a sad će se testirati u višoj diviziji. On je uvjerljivom predstavom savladao Antonija Tkalčića iz koprivničkog Davida. Polufinale je izborio i Dominik Gubo iz Osijeka, koji je bio bolji od Patrika Licula iz Pule, a njega će u polufinalu čekati drugi pulski boksač ove kategorije i rezerva na olimpijskom popisu, Diego Mamić. On je bio bolji od Luke Jančića iz Velike Gorice, tehnički superiornim boksom kroz sve tri runde.

Najneizvjesniji meč pružio je prvi eliminacijski ogled srednje kategorije (75 kilograma). Mario Radovan iz splitskog Groma oduševio je publiku svojom srčanošću i agresivnošću čime je iznenadio svog protivnika Ivana Tomljenovića iz Leone. Zagrebački boksač bio je defenzivnije postavljen, po pogađao je čišće udarce što su suci svakako kvalitetno bodovali. Umor je pred kraj meča usporio oba boksača, no unatoč tome su dali sve od sebe. Radovan je pridobio neutralnu publiku i uz njihovu podršku je ostavio sve što je imao u ringu, no kvaliteta je ipak bila na strani Tomljenovića, koji je zasluženo slavio podijeljenom 4:1 odlukom i odlazi u četvrtfinale, na prvog favorita Mladena Sobjeslavskog. Drugi eliminacijski meč ove kategorije donio je slavlje prošlogodišnjeg finalista kategorije do 69 kilograma, Mate Rudana. Boksač iz Splitskog Pit Pilla apsolutno je dominirao nad Dino Malnarom kroz svih devet minuta i slavio je danas najuvjerljivijom odlukom sudaca. Eliminacijski meč odrađen je i u poluteškoj kategoriji. Vrlo opasnim boksačem pokazao se Petar Leskur koji je jednoglasnom odlukom sudaca savladao Martina Brtana. Kod Leskura se publici posebno svidjela brzina njegovih udaraca i sjajne kombinacija dva do tri krošea u seriji. Njega već sutra čeka meč protiv prvog favorita kategorije, Luke Plantića.

Da bi publika prvog dana turnira ipak vidjela i nešto prekida, pobrinule su se djevojke. Riječ je o eliminacijskim četvrtfinalnim mečevima kategorije do 57 kilograma. Prva je u ring ušla Nikolina Čačić, najtalentiranija hrvatska boksačica koja je opravdala taj naziv. Od početka je dominirala nad Jelenom Babić iz Klisa, a pred kraj prve runde opako ju je pogodila u područje trbuha i time prisilila na prekid. Nikolina će u subotnjem polufinalu boksati protiv Sare Husidić. Tajana Kosčak je u posljednjem meču dana dominirala protiv Lorene Savi sve do prekida u drugoj rundi i sad je čeka polufinalni meč protiv Hrvojke Čudine iz Omege.

Sutra je na rasporedu 14 mečeva. Četvrtfinala u velteru, srednjoj i poluteškoj kategoriji, eliminacijski meč teške te oba polufinala superteške kategorije. Početak programa je od 14 sati, a parove možete vidjeti ispod teksta.

Linker
22. travanj 2024 14:56