Regija

Pijetraj objavio popis za svjetsko prvenstvo u Jekaterinburgu, dva riječka boksača kao nova imena

Leonardo Pijetraj, Marko Milun, Toni Filipi i Tomo Kadić
 Hrvatski boksački savez
Hrvatska reprezentacija spremna je za odlazak je Ekaterinburg, gdje u subotu počinje AIBA svjetsko boksačko prvenstvo. Na put odlazi sedam boksača, od čega su pet jednaka imena kao za europske igre. Dva novaka su članovi BK Rijeka, Ramon Ferati i Matej Uremović.

Nakon što se hrvatska boksačka reprezentacija s europskih igara održanih krajem lipnja vratila s dvije bronce, vrijeme je za novo veliko natjecanje. AIBA kalendar je takav da je svjetska smotra došla na red samo dva i pol mjeseca nakon europske, no bilo je to dovoljno vremena da se napune baterije i da se najbolji boksači pripreme za lov na medalje. A Hrvatska tamo ponovno odlazi s jakim snagama. Popis boksača iznio nam je glavni trener BK Leonardo i izbornik reprezentacije, Leonard Pijetraj. Brojka je ista kao na europskim igrama, odnosno sedam natjecatelja, no ovog puta nema Sare Beram nego ćemo predstavnika ovog puta imati i u muškoj kategoriji do 57 kilograma.

"U kategoriji do 57 kilograma vodimo Ramona Feratija iz Rijeke, do 63 kilograma nastupit će Erik Pijetraj (BK Leonardo), do 69 kilograma to je Marko Zeljko (BK Metalac), a do 75 kilograma Mladen Sobjeslavski. U kategoriji do 81 kilograma nastupit će član BK Rijeka Matej Uremović, do 91 kilogram Toni Filipi (BK Gladijator), a u super teškoj kategoriji borit će se Marko Milun (BK Leonardo)", iznio nam je izbornik cijeli popis boksača koji odlaze na prvenstvo, objasnivši odluku za izbor Mateja Uremovića.

"Matej Uremović ima dvije medalje s europskih prvenstava i nastupio je na svim seniorskim natjecanjima u posljednje dvije godine. Zapravo, odluka je bila vrlo laka."

U jedan od najmlađih ruskih milijunskih gradova odlazi se s ciljem što boljeg rezultata. Ovog puta svjetska smotra neće služiti kao kvalifikacije za olimpijske igre, nego će se to odraditi putem dva natjecanja iduće godine. No, to ne znači kako eventualna svjetska medalja manje vrijedi. A svakome je u startu cilj upravo to i nikome se prije nego što odrade duel u ringu neće priznati da je bolji.

"Da nemamo cilj ne bismo niti išli na prvenstvo. Mogu reći kako je neki cilj skupljanje iskustva mlađim boksačima, no imamo tu i neke momke koji mogu uzeti medalju. To je svakako cilj, uzeti barem jednu medalju, a sve ostalo je super kako bude. Moj način rada je da na svako natjecanje idemo pobijediti", rekao nam je izbornik.

Najviše će se očekivati od medaljaša s europskih igara, Marka Miluna i Tonija Filipija. Upitali smo izbornika koliko će ovdje biti jača konkurencija nego na europskom natjecanju. Prije svega spomenutom dvojcu.

"Konkurencija u te dvije kategorije nije puno jača. Naveo bih tri reprezentacije, a to su Uzbekistan, Kazahstan i Kuba. Ovo sve ostalo je tu negdje u rangu Europe. Turnir će biti blago jači, ali ništa posebno. Puno toga uvijek će ovisiti o ždrijebu. No, u nižim kategorijama bismo mogli imati čudo od natjecanja. Svi znamo što znače zemlje Južne Amerike i Azije. Konkurencija će biti strašna, posebno u onim najlakšim kategorijama", prognozirao je.

Prvenstvo počinje u subotu 7. rujna i trajat će dva tjedna. Ždrijeb će se održati dan prije početka natjecanja.

Linker
10. travanj 2024 13:32