Regija

Plazibat o Gloryju i novoj borbi: 'Ja sam bio uredno plaćen, a ovo cijelo vrijeme sam ostao u treningu'

Antonio Plazibat
 screenshot
Antonio Plazibat krenuo je u pripreme za novu borbu u Gloryju, koju će odraditi 3. listopada

Glory Kickboxing spasio se stečaja i vraća se početkom listopada u puni pogon. Na jednoj od prve dvije borbe naći će se i najbolji novak Gloryja 2019. godine i trenutno najbolji hrvatski kickboksač, Antonio Plazibat. 3. listopada čeka ga borba protiv Arkadiusza Wrzoseka, borca s kojim se u ožujku već trebao susresti, prije nego je došlo do masovnog otkazivanja sportskih događanja.

U međuvremenu se promocija u kojoj nastupa našla u velikim problemima. Prijavili su stečaj i spominjalo se gašenje, no na kraju je došlo do rješenja putem kojem Glory nastavlja tamo gdje je stao. To je svakako najbolja opcija za sve borce i ljubitelje kickboxinga. Plazibat je iz Solina cijelo vrijeme pratio što se događa te je imao informaciju kako će se sve odviti vrlo pozitivno, što se na kraju i dogodilo.

"To je jednog dana izašlo kao udarna vijest i do mene je došla kasno navečer. Poslao sam poruku Mikeu (Passenieru), da saznam što se dogodilo, a on mi je rekao da ne brinem i da će sve biti u redu. Nakon par dana smo dobili mail u kojem je najavljeno kako će sve biti objašnjeno na konferenciji za medije. Rekli su nam da će se Glory nastaviti i da ne brinemo. Onda smo čekali dok više došao novi mail, putem kojeg smo saznali da Glory opstaje, da ću se boriti i da nema nikakvog smanjenja ugovora", zadovoljan nam je rekao Plazibat.

Kad su se pojavile vijesti o stečaju, zajedno s njima pojavila se i ona kako Glory nije platio stadion u Arnhemu, gdje se održao Collision 2 event, kao niti borce koji su se tamo borili. U prvom planu spominjao se Yousri Belgaroui, ali na neki mjestima se u takvom kontekstu moglo naći i ime Plazibata.

"Koliko znam on je plaćen, ja se čujem s njim. To je bio fake news koji je netko napisao pa se otkotrljalo dalje. Ja sam plaćen uredno par dana nakon te priredbe. Kao i svi ostali s kojima sam razgovarao. Znam da su pisali za Yousrija, no čuo sam se s njim i sve u redu. Zapravo, svi borci koje poznajem, koji su nastupili su plaćeni. Što se tiče informacija da nisu plaćene arene, u to se neću petljati jer o tome ne znam ništa", otkrio je Plazibat kako on s Gloryjem nije imao nikakvih problema.

Plazibat sad ponovno ulazi u pripreme za borbu za koju je već jedne odradio. To mu ne predstavlja problem, jedino je bitno da ostane u formi te da ne bude ozljeda. A onda bi se 3. listopada trebao naći preko puta opasnog 201 centimetar visokog Poljaka.

"Bio sam u posljednjih tjedan i pol dana priprema, gotovo sve sam odradio. Ostao mi je još jedan jaki trening ili dva te nakon toga odmor. Bio sam spreman za borbu. No, očekivali smo da će se otkazati. Nogomet se krenuo otkazivati pa onda smo znali da će i sve ostalo. Spominjala se priredba bez gledatelja, spominjalo se seoba u Ameriku, no kad su i oni zabranili se sve konačno otkazalo. To je bilo ono prvo ludilo s koronom pa sam ja sjeo u auto i vozio od Amsterdama do Splita. Nisam ni provjerio ima li letova. Došao sam kući i cijelo vrijeme od tada sam bio tamo. Sve do jučer, kad sam odletio u Amsterdam. Cijelo vrijeme bio sam u treningu jer to je moj posao, čak sam napravio i jedan puni ciklus priprema. Ja to sve isto tako radim iz gušta. Održavao sam se, radio sam na napretku i odmorio sam tijelo. Ništa loše nije se dogodilo, a sad nastavljam gdje sam stao. Mike je tu, Badr je tu, ekipa je tu i idemo se pripremiti na pravi način. 3. listopada je borba, bitno je ne ozlijediti se i odraditi ju na pravi način", najavio je kratko borbu Plazibat, kojeg ovog puta nismo ništa ispitivali o taktici ili pristupu samoj borbi. U iduća dva mjeseca sigurno ćemo proći i te teme.

Linker
25. travanj 2024 22:52