Regija

Počeo jaki turnir u Debrecenu: Milun, Filipi i Malenica saznali svoj ždrijeb

Marija Malenica
 Damir Krajac / CROPIX
U Debrecenu je počeo vrlo jaki 64. Bocskai Istvan memorijalni turnir na kojem Hrvatsku predstavlja troje reprezentativaca. Marko Milun, Toni Filipi i Marija Malenica danas nisu boksali, ali su saznali tko im sve u ždrijebu stoji na putu do zlata.

Na vrlo jakom turniru ukupno će nastupiti 157 boksača i 62 boksačice iz preko 40 svjetskih država. Hrvatska delegacija ovog puta došla je u manjem, ali vrlo snažnom sastavu. Našim reprezentativcima trebao bi ovaj turnir jako dobro poslužiti pred ono najvažnije, olimpijske kvalifikacije u Londonu, odnosno pripreme koje nakon ovog turnira slijede. Ždrijeb nam je dao do znanja kako će ispit biti itekako dobar.

Marko Milun ovim putem na turniru brani naslov pobjednika u super teškoj kategorije, a svoj nastup otvorit će sutra mečem protiv Berniera Christophea iz Kanade. U njegovom dijelu ždrijeba nalaze se neka zanimljiva imena protiv Andrija Horodetskog iz Ukrajine, Deana Gardinera iz Irske te domaćeg boksača Gabora Totha. Najzanimljivije ime ono je s kojim se Marko može susresti tek u finalu. Radi se o srebrnom s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva, Mouradu Alijevu iz Francuske.

Toni Filipi svoj će nastup otvoriti sutra protiv mladog Rusa Elbrusa Akpekova, a ako tu dođe do pobjede, uslijedit će mu vrhunski ispit protiv domaće uzdanice Adama Hamorija. U turniru se nalazi veći broj boksača iz Rusije i okolnih država tako da Toniju nikako neće biti lako niti u jednom meču. Prošle je godine eliminiran u četvrtfinalu od kasnijeg pobjednika, boksača iz Ukrajine koji ove godine nije došao.

Sutra će u turnir krenuti i Marija Malenica. Spličanki je ovo prvi nastup u Debrecenu, a mjesto u četvrtfinalu tražit će protiv Rebecce Nicoli iz Italije. I nju bi u drugom nastupu mogla čekati domaća uzdanica, Olimpia Kiss.

Organizatori su osigurali i live stream cijelog natjecanja putem kamera koje prate oba ringa. Njihov današnji prijenos donosimo ispod teksta, no još uvijek nemamo sutrašnji raspored na kojem će biti navedeno u kojim točno terminima sutra možemo pratiti naše boksače i boksačicu.

Linker
20. travanj 2024 09:55