Regija

Potpuno rasulo nakon prekida kvalifikacija za OI, boksači iz niza država se nemaju gdje vratiti!

Marko Milun, Marija Malenica i Luka Plantić
 Damir Krajac/Cropix
Kao što smo još u ponedjeljak javili, usred trećeg dana predolimpijskog kvalifikacijskog turnira u Londonu za Igre u Tokiju, natjecanje je prekinuto! No, ono što je suludo u samoj odluci vezanoj uz turnir koji nije smio ni početi jest da su organizatori odlučili unatoč tome - završili treći dan nadmetanja!? Odnosno, večernji program mečeva zakazan za ponedjeljak se prema organizatorima mogao odboksati!?!

Dalje, sve reprezentacije su zamoljene da napuste hotel do utorka ujutro ili prijepodne, ali tu se nailazi na dodatan problem jer se boksači iz niza država, poput Ukrajine, nemaju gdje vratiti jer su granice zatvorene, a da ne napominjemo da su i brojni letovi otkazani.

Hrvatski boksači i boksačice će pak morati po dolasku u Hrvatsku u dvotjednu samoizolaciju. Sve u svemu, potpuno rasulo. I da, vrlo važno. Ovaj je turnir organizirao i iza njega stoji Međunarodni olimpijski odbor jer je boksačka organizacija AIBA suspendirana. Pa, čestitke MOO-u na potpunom nesnalaženju, dezorganizaciji, ali i ugrožavanju zdravlja sportaša!

Kako neslužbeno doznaju Sportske novosti, kvalifikacije za Tokio će se nastaviti navodno krajem svibnja i to ondje gdje su sada stale!

Linker
20. travanj 2024 13:58