Regija

Potres u hrvatskom boksu: Smijenjen izbornik reprezentacije Leonard Pijetraj!

Marko Milun i Leonard Pijetraj
 screenshot/AIBA
Hrvatski boksački savez danas je održao hitnu sjednicu Izvršnog odbora, čija je glavna tema bila boksačka reprezentacija koja se prošlog tjedna vratila sa Svjetskog prvenstva. Donesena je odluka o smjeni izbornika Pijetraja koja odmah stupa na snagu.

Nakon vrlo loših rezultata ostvarenih u Jekaterinburgu, gdje je samo jedan boksač uspio izboriti pobjedu u prvom kolu te nakon nesuglasica koje su posljednjih dana prešle granicu sportskog ponašanja, izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Leonard Pijetraj smijenjen je s te pozicije. Odluka je donesena jednoglasno te je Dorijan Ćalić izabran za vršitelja dužnosti izbornika seniorske muške boksačke reprezentacije.

Otkaz izborniku bio je očekivan, posebno nakon njegovog ovotjednog medijskog istupa, kroz koji je pokušao objasniti što Filip Hrgović treba napraviti da bi nastupio u kvalifikacijama za Olimpijske igre, ali ista se na kraju pretvorila u njegov osobni obračun sa spomenutim boksačem, ali i direktorom reprezentacije Željkom Mavrovićem. Kako saznajemo, na sastanku se govorilo i o Mavroviću, no on je zadržao svoju poziciju.

Pijetraj je na spomenutu poziciju postavljen u prosincu 2015. godine, uoči Olimpijskih igara u Rio De Janeiru. Tamo su Hrvatsku predstavljala dva njegova boksača, Filip Hrgović i Hrvoje Sep, a Hrgović se tim putem vratio s osvojenom brončanom medaljom. Nakon igara reprezentacija se uspješno vratila s dva velika natjecanja. Na prvenstvu Europske unije osvojeno je srebro Tonija Filipija i bronca Marka Miluna, dok su oba spomenuta boksača u lipnju na Europskim igrama osvojili broncu.

Linker
26. travanj 2024 20:16