Regija

Poturak i Redžović slavili na KOK eventu u Sarajevu, Emkić poražen

Bajramaj vs. Poturak
U Sarajevu je održana borilačka priredba litavske promocije King of Kings, čija je glavna zvijezda bio Dževad Poturak. Legendarni borac osvojio je pojas pobjedom nad Dritanom Bajramajem. Svoju 20. boksačku pobjedu upisao je Adnan Redžović, dok je Igor Emkić poražen od Danila Tošića.

Poturak je do ringa došao u pratnji svog sina, a tamo je od prve minute prezentirao dominaciju nad očito nedovoljno spremnim Dritanom Bajramajem. Poturak je pametno kombinirao i udarcima radio sve veću štetu svom protivniku, koji se nakon dvije runde više nije bio u stanju vratiti na noge i nastaviti meč. Tako je Poturak osvojio titulu KOK europskog prvaka teške kategorije.

Njegov veliki prijatelj i jedan od najboljih boksača iz BiH, 42-godišnji Adnan Redžović u istom je ringu upisao svoju 20. profesionalnu pobjedu. Tri mjeseca nakon što u Češkoj nije uspio osvojiti europsku WBO titulu, Redžović se vratio u ring i nokautirao Andrasa Balasza Farkasa iz Mađarske u drugoj rundi. Pored ovih 20 pobjeda, Redžović je u karijeri upisao samo tri poraza, a unatoč već nadaleko veteranskih godinama, čini se da ne misli stati još neko vrijeme.

Poturkov ulazak do kaveza i najzanimljiviji dio meča, kao i Redžovićev nokaut, pogledajte ispod odlomka.

Njihov uspjeh ipak nije uspjela ostvariti treća sarajevska zvijezda. Svojevremeno jedan od najvećih kickboxing potencijala u regiji, Igor Emkić, nikako da uhvati formu poput one kad je sijao strah i trepet u FFC promociji. Ovog puta je prekidom u drugoj rundi bolji od njega bio Danilo Tošić.

Priredba je održana u sjajnoj atmosferi rasprodane dvorane i nema sumnje kako će iz KOK promocije ozbiljno razmišljati o povratku u metropolu Bosne i Hercegovine.

Linker
22. travanj 2024 16:38