Regija

Povratak najvećeg FFC talenta i bivšeg prvaka nakon tri godine pauze

Laszlo Senyei
 FFC
Ako ste prije nekoliko godina pratili priredbe hrvatske borilačke promocije Final Fight Championship (FFC), onda ste sigurno zapazili fenomenalnog mađarskog MMA borca Laszla Senyeia. Nakon više od tri godine pauze iz borilačkog sporta, Senyei se vraća u akciju 26. listopada.

Ivan Gluhak, Ivica Trušček, Luka Jelčić, Dawid Defort, Tonči Peruško i onda ponovno Ivan Gluhak...to su borci koje je redom pobjeđivao (sve prekidom osim Truščeka) Laszlo Senyei u hrvatskoj promociji u kojoj je ujedno bio i prvak u velter kategoriji. No, 2016. godine je odlučio prekinuti aktivnu profesionalnu karijeru i posvetiti se obrazovanju i "civilnom" poslu. Nekoliko godina kasnije Mađar se vraća u borilište na priredbi Cage Fighting 7 protiv iskusnog slovačkog borca Rolanda Čalmbala (14-7-1).

Senyei ima impresivnih 8-0 i nema sumnje da je uz danas Bellatorovu zvijezdu Adama Boricsa, najveći talent koji dolazi iz susjedne nam države. Pitanje je hoće li se sada ponovno ozbiljno posvetiti MMA karijeri ili se radi o jednokratnom povratku u sportu u kojem je bio toliko dominantan.

Mi ćemo svakako pratiti njegov nastup u slovačkoj promociji i razvoj njegove daljnje karijere. Čambal je u posljednjem nastupu svladao Maksyma Soroku prekidom u prvoj rundi upravo u "Cage Fighting" promociji, pa će mu meč protiv Senyeia biti povratak u ovu organizaciju. Ovaj iskusni slovački borac je veteran mnogih europskih promocija poput ACB-a ili XFN-a.
U nastavku pogledajte meč Laszla Senyeia protiv Nijemca Dawida Deforda s FFC-a 7 u Sarajevu.

Linker
19. travanj 2024 16:15