Regija

Rakić otkrio kako je ugovorio idući nastup i dodao: 'Prije Jonesa trebam nekoliko 'main event' borbi'

Aleksandar Rakić
 screenshot/Youtube
Aleksandar Rakić odlučio je odgovoriti na pitanja fanova putem Instagrama pa je tako otkrio nekoliko zanimljivih informacija, prije svega o svojoj idućoj borbi, zašto je nekoliko mjeseci izbjegavao medijske istupe te kad misli da će biti spreman boriti se za UFC titulu poluteške kategorije.

Aleksandar Rakić napokon se otvorio javnosti, po prvi put nakon poraza od Volkana Oezdemira koji je doživio na posljednjoj UFC priredbi u 2019. godini. Time je prekinut njegov niz, ali posebno ga je boljelo to što smatra kako je zaslužio u toj borbi uzeti pobjedu. Tog stava je i danas.

"Jesam, pobijedio sam u toj borbi. Gledao sam ju više puta i mislim kako je na odluku sudaca utjecala moja noga. Izgledalo je strašno, ali uopće nije bilo tako. Istu večer smo moj tim i ja izašli na večeru i šetao sam gradom potpuno normalno, dok sam dan kasnije na aerodromu odradio shadow boks čekajući let za povratak kući", otkrio je, da bi onda dodao zašto je nakon borbe uslijedio 'silenzio stampa', posebno jer su fanovi htjeli čuti njegov stav:

"Moj tim i ja odlučili smo uzeti nekoliko mjeseci pauze od intervjua i podcasta. Izuzetak bi bilo jedino ako UFC traži neki intervju."

Vrlo zanimljivo pitanje došlo je od fana koji je pitao je li više bio motiviran kad je sa svime krenuo ili je to sada, kad je tako blizu samom svjetskog vrhu, odnosno kad se nalazi u samoj eliti.

"Cilj je uvijek bio i ostao isti, postati svjetski prvak. Ne može svatko baviti se ovime i boriti se na ovom nivou. Velika motivacija mi je obitelj i sin kojeg svaki dan gledam. Tako sam sebi govorim da ću jednog dana uspjeti u onome što sam naumio", objasnio je, dodavši kako nema odmora niti u ovoj situaciji karantene:

"Treniram svaki dan, a tempo mora biti raketni. Dvorane su zatvorene tako da je teško raditi na grapplingu, hrvanju i sparingu, ali zato imam više vremena za ostale stvari."

Otkrio je i kako postoje planovi za iduću borbu, a to je nešto što će njegove fanove najviše razveseliti.

"Dobio sam ponudu za borbu u ljeto protiv Top 10 borca i prihvatio sam ju."

Pojavilo se tu i pitanje o možebitnom prelasku u tešku kategoriju, za što je Rakić rekao da mu je plan, no da trenutno ima posla u poluteškoj kategoriji. Iznenadio je odgovorom na pitanje koja mu je bila najteža borba do sada, budući da je naveo onu kojom se zapravo predstavio regionalnoj publici, kad je u FFC-ovom ringu savladao Marcina Prachnia.

"Moja najteža borba bila je u FFC-u u Beču protiv čvrstog Poljaka. Najteže pripreme uvijek su one iduće."

Naravno, teško je mogao izbjeći temu Jona Jonesa i kad bi mogao biti spreman iskušati se u borbi protiv njega, odnosno kad vjeruje da će postati svjetski prvak.

"Ne želim ništa govoriti o tome kako bih trenutno prošao protiv Jonesa jer trebam nekoliko velikih 'main event' mečeva i priprema prije nego bih bio spreman na to. Ali, da mi ga ovog trenutno ponude, prihvatio bih borbu. Svatko je čovjek od krvi i mesa, a MMA je sport u kojem se svašta događa", objasnio je još Aleksandar, koji kao i mi svi čeka normalizaciju situacije u svijetu pa da napokon krene s normalnim treninzima. Tko god od Top 10 boraca bude njegov idući protivnik, borba bi trebala biti vrlo zanimljiva, a za njegovu karijeru izuzetno značajna.

Linker
20. travanj 2024 11:25