Regija

RIZIN objavio: Satoshi Ishii nastupa na Staru godinu, Japancima stiže i pojačanje iz UFC-a!

 Screenshot (YouTube)
Rizin Fighting Federation objavio je u srijedu na svom službenom Twitteru da će na njihovoj priredbi koja je rezervirana za 31.12. i Saitama Super Arenu nastupiti i Japanac s hrvatskom putovnicom Satoshi Ishii (22-10-1).

Zlatni judo olimpijac i član Cro Cop tima lovit će na Rizin 20 eventu 23. pobjedu u svojoj MMA karijeri. Satoshijev protivnik bit će 32-godišnji Amerikanac Jake Heun (14-9) iza kojeg je trenutno niz od dvije pobjede, a njihov dvoboj održat će se u međukategoriji do 105 kilograma.

Heun je posljednja dva nastupa zabilježio u Rizinovom ringu te u njima svladao Roquea Martineza, inače bivšeg protivnika Mirka Filipovića, te potom i Vitalyja Shemetova. Riječ je o borcu koji je svoju profesionalnu MMA karijeru započeo još 2011. godine. Amerikanac koji inače nastupa kao poluteškaš, osim u Rizinu, borio se i po raznim svjetskim promocijama poput WSOF-a, Road FC-a, AFC-a...

Ishii će u ovom dvoboju tražiti povratak na pobjedničke staze nakon što je upisao dva poraza nastupajući na PFL-ovom turniru (Jared Rosholt i Denis Goltsov).

Podsjetimo i kako je prije 10-ak dana u javnost procurila informacija da će Ishii 19. siječnja u japanskoj Nagoji po prvi puta braniti svoj HEAT pojas u teškoj kategoriji. Njegov protivnik u tom meču trebao bi biti Brazilac Cleber Souza, a u ovim trenucima nije poznato hoće li nastup na Rizinu utjecati na ovaj u HEAT-u.

Spomenimo i da se Rizin pohvalio jednim pojačanjem iz UFC-a. Naime, MMA veteran C.B. Dollaway nakon 11 godina napušta najjaču svjetsku MMA promociju i stiže u Rizin gdje će se odmah boriti s Jirijem Prochazkom za titulu u poluteškoj. Bit će to jedna od tri borbe za titulu koje je japanska promocija rezervirala za tu večer u Saitami. Preostale dvije uključuju meč Kaija Asakure i Manela Kapea za upražnjeni naslov u bantamu te susret Ayake Hamasakija i Seoa Heeja Hama za pojas u atom kategoriji.

Linker
19. travanj 2024 18:27