Regija

Roberto Soldić za FS: 'UFC zove skoro pa svaki dan, a pritisak pred ovu borbu jako je velik!'

Roberto Soldić
 KSW
"Protivnik je opasan i drago mi je što se borim protiv takve legende, no spreman sam i idemo po pobjedu!"

Roberto Soldić ove subote ulazi možda i u najteži meč svoje dosadašnje karijere. Ime protivnika, kao i prelazak u višu kategoriju, sugeriraju nam da je 25-godišnji hrvatski nokauter odlučio testirati svoje mogućnosti protiv jednog od najboljih i najpoznatijih poljskih boraca - legendarnog Michala Materle.

Više od godinu dana prošlo je otkako je 'RoboCop' u Londonu svladao Michala Pietrzaka i tom prigodom upisao svoju 17. profesionalnu pobjedu. Neki će reći da je prošlo previše vremena, da je pauza bila predugačka, ali Roberto za to nije bio nimalo kriv. Trebao je on još u ožujku braniti svoj pojas protiv Mariusa Žaromskisa, potom se po borilačkim krugovima moglo čuti i da će biti glavna zvijezda novog KSW-ovog dolaska u Zagreb, ali svi ti planovi pali su u vodu zbog koronavirusa. Niti se dogodila borba protiv litavskog veterana, niti je poljski MMA gigant ponovno stigao u glavni grad Hrvatske...

Roberto nam priznaje da mu je jako žao što se kao član KSW-a još nije imao priliku boriti pred svojim navijačima, ali isto tako ističe da su tu 'rupu' ispunili nastupi njegovih prijatelja Antuna Račića i Erka Juna.

"Drugi puta, ako Bog da, borit ću se pred našom publikom. Bilo bi dobro da se KSW ponovno vrati", dodaje Soldić potom se polako okrećući svom novom nastupu:

"Da, prošlo je više od godinu dana od KSW-a 50. Dosta sam naučio iz te zadnje pobjede i nemam baš namjeru puno toga mijenjati. Fanovi znaju da od mene mogu očekivati dobru borbu, da ću dati sve od sebe i da ću tražiti prekid. Spreman sam i idemo po pobjedu", samouvjereno će KSW-ov prvak koji rodom dolazi iz Viteza.

"Materla je opasan, pritisak je jako velik"

Nakon svih tih odgoda, Soldić i njegov menadžer Ivan Dijaković morali su dobro razmisliti što i kako dalje. Novi protivnik morao se pronaći, pauza je već bila preduga, a jednom borcu u takvom naletu trebao je ozbiljan protivnik.

"Bio je plan da se borim s Andrzejom Grzebykom koji ima isti omjer pobjeda i poraza (17-3). Riječ je o dvostrukom prvaku FEN organizacije. On me prvo prozvao, ali onda i odgodio meč. Neko sam vrijeme mislio da ću se boriti protiv njega. On je, naime, među preostalim izazivačima u velter kategoriji bio jedino malo veće ime u Poljskoj. Ali kada je otkazao, rekao sam svom menadžeru da se zbog kvalitetne konkurencije želim podići u srednju kategoriju. On je pristao i tako smo odmah došli do one najjače borbe - s Materlom. Odmah idem na jednog od najboljih u toj kategoriji. Po mom mišljenju, srednja kategorija jako je zahtjevna i što se tiče konkurencije najjača u KSW-u. Upravo stoga moram biti spreman na sve."

View this post on Instagram

Materla 185lbs kurwa mac!

A post shared by Roberto “Robocop“ Soldic (@soldicmma) on

Što očekuješ od ovog okršaja i možeš li nam ukratko analizirati svog suparnika?

"Očekujte dobru borbu. Ja uvijek dajem sve od sebe, a moj protivnik je opasan u svim segmentima borbe. Najviše u parteru, ali može i udariti jako. Neće to biti lagana borba i očekujem težak meč, kao i uvijek kada su u pitanju Poljaci. Oni uvijek daju svoj maksimum, veliki su ratnici i nikad se ne predaju. Naviknut sam na taj pritisak, a pritisak na meni jako je velik. No, što je tu je. Velik je ulog, veliko ime... Ali drago mi je što se imam priliku boriti protiv Materle. Velika je to KSW, ali i velika poljska MMA legenda. Sve najbolje o njemu, ali ja ću kao i uvijek gledati da završim borbu."

Ovo ti je debi u srednjoj kategoriji, namjeravaš li se u istoj zadržati ili je ovo samo privremeno rješenje, ali i prilika da ostaneš aktivan i odradiš meč protiv velikog imena?

"Vidjet ćemo kako ću se u subotu osjećati. Što se tiče kilograma i kondicije, mislim da će tu sve biti u redu. Sada sam fokusiran na Materlu, a tek onda nakon meča možemo dalje planirati. Znači, zasad samo Materla i dalje od toga nema smisla pričati."

Je li za ovaj meč bilo nekakvog ciljanog podizanja kilaže ili si možda tek nešto malo teži nego inače, samo što nećeš imati toliko posla oko skidanja kilograma?

"Baš i nisam nabio puno kilograma. Toliko otprilike nosim i kad radim borbe u velteru. Razlika je ta što sada ne skidam puno. Tu se radi o nekakvih 4-5 kilograma. To nije ništa strašno. Mogu više jesti, ali i malo više vode popiti. Borbu s kilažom imam uvijek kad se borim u velteru, tada na dan vaganja ne smijem ništa vode unositi. Sada nema takve borbe i sad sam više fokusiran na sami meč. Sve je to ipak nekako olakšano, ali, opet, imam taj pritisak. Uglavnom, bit će sve dobro."

Znamo da se često susrećeš s tim pitanjem, ali moramo provjeriti je li se nešto promijenilo. Možeš li nam možda otkriti kakva je situacija kod ugovora s KSW-om, dobivaš li ponude iz UFC-a i vidiš li tamo neki izazov koji te već sad jako privlači?

"Još dvije godine sam ugovorno vezan s KSW-om i tu sam jako zadovoljan. Pogotovo sada nakon što je dogovorena ova borba protiv Materle. Postalo mi jako zanimljivo i motiviraniji sam za treninge. A ponude iz UFC-a moj menadžer dobiva skoro pa svaki dan. Stižu nam pozivi od Seana Shelbyja (UFC-ov matchmaker, op.a.), ali mi ipak moramo održavati jedan uredan odnos s KSW-om. To kad dođe, doći će, a sad neću puno razmišljati o UFC-u jer imam veliki zadatak protiv Materle. Znam da to neće biti lagana borba, on je i dosta veći od mene. Vidjet ćemo što će biti. Sad me najviše privlači ova kategorija do 84 kilograma i želim vidjeti kako ću se po Europi nositi s tim borcima", zaključio je Soldić.

Susret aktualnog prvaka iz velter i bivšeg prvaka iz srednje kategorije bit će glavna borba velike KSW 56 priredbe čiji naziv u sebi još nosi i atraktivan dodatak - "Poljska protiv Hrvatske".

Iz jednog takvog naziva odmah nam je jasno da Roberto nije jedino poznato lice koje ćemo gledati u Lodzu. Naime, u tom će poljskom gradu titulu poluteške kategorije i njenog prvaka Tomasza Narkuna napasti neporaženi Ivan Erslan. Istoga dana u kavez se borbom protiv Sebastiana Rajewskog vraća i Filip Pejić, a dio uzbudljivog programa bit će i Francisco 'Croata' Barrio, argentinsko-hrvatski borac kojeg će u borilištu također dočekati jedan Poljak - Mateusz Legierski.

Linker
24. travanj 2024 10:22