Regija

Sara Luzar Smajić pred subotnju borbu: 'Napokon sam na mjestu gdje mogu rasti i napredovati'

Sara Luzar Smajić
 Instagram
Sara Luzar Smajić u subotu će odraditi svoju drugu profesionalnu MMA borbu i prvu otkako je napustila Zagreb te postala članica jednog od najjačih MMA timova u Europi, UFD-a iz Düsseldorfa. U kratkom razgovoru za Fight Site, najavila je ono što očekuje od borbe koja će se dogoditi na priredbi promocije Fair FC u Bochumu.

Nije trebalo pitati osjeća li se spremna za borbu koja je ispred nje. Čeka Sara Luzar Smajić već dugo takvu priliku. Svi borci će vam reći da nakon poraza vrijeme do iduće borbe djeluje još nekoliko puta duže i nestrpljenje je neopisivo. Posebno nakon što se borba ugovori. 24-godišnja borkinja iz Zagreba svoju jedinu profesionalnu borbu do sada imala je u travnju prošle godine, kad je u Italiji platila danak neiskustvu i vratila se s gorkim okusom u ustima. Nastavila je naporno trenirati, a onda je odlučila promijeniti više stvari samo jednim potezom. Dala je otkaz na poslu i svoju sportsku karijeru stavila je u prvi plan. Sad je napokon došlo vrijeme i za dugo očekivanu borbu, koju nam je Sara osobno najavila.

"Protivnica je Kelig Pinson iz Belgije. Profesionalni omjer joj je 1-1, a amaterski 5-2, s tim da je tri pobjede ostvarila nokautom. Ima više iskustva od mene, ali i u ovom sportu to ne mora baš ništa značiti. Znam da je srčana i preferira borbu na nogama, a to mi se sviđa jer i sama sam takva. Nadam se da ćemo gledateljima pružiti uzbudljivu i zanimljivu borbu", rekla nam je Sara, da bi onda dodala nešto o tome kako se pripremila za svoju drugu profesionalnu borbu:

"Osim kolegice koja se također priprema za borbu, pomogli su mi dečki koji se bore u lakšim divizijama, među kojima je jedan od najboljih naš Antun Račić. Tu su naravno i Ivan Hippolyte kao glavni trener te kickboxing legenda Hesdy Gerges koji mi je tu i tamo uskočio s fokuserima. Mogu reći da su pripreme prošle jako dobro, imala sam pomoć uistinu velikih imena i pravih profesionalaca. "

Početkom ljeta ona je kupila kartu u jednom smjeru za Düsseldorf bez ikakvih velikih planova. No, još uvijek je tamo, a u međuvremenu je uspješno odradila i jedan kickboxing meč. Nema sumnje kako je odlazak u elitni tim gdje ima priliku svaki dan raditi s vrhunskim borcima i trenerima svakako dao rezultata.

"Mogu reći da sam prezadovoljna i da su mi četiri mjeseca prošla kao četiri dana. Definitivno sam ovdje pustila korijenje te planiram dovesti i brata da ovdje radi, trenira i studira. Uvijek mi je bio cilj pronaći dvoranu u kojoj nema mjesta za ego nego samo za rast i napredak, a u UFD-u sam to pronašla. Borci koji su na jednom visokom nivou i koji imaju velike rezultate poštuju me i gledaju jednako kao sve druge borce. Vjerojatno da je to zbog toga što cijene ono što vide, a to su moje ambicije i trud koji ulažem na svakom treningu", ispričala nam je Sara, koja tako svakako namjerava do daljnjeg ostati "Švabica".

Sad je vrijeme da krene upisivati rezultate i napredovati prema vrhu. U ženskom MMA-u nije lako pronaći prave protivnice, ali isto tako nije teško doći na neki viši nivo uz nekoliko pravih pobjeda. Za karijeru joj se brine Ivan Dijaković, tako da se tu ne mora brinuti oko toga da će prave borbe doći u pravo vrijeme.

Linker
04. svibanj 2024 07:13