Saša Milinković: Sve oko prošle borbe sam odradio neprofesionalno, to si više neću dozvoliti!

Saša Milinković najavio je svoju nedjeljnu borbu protiv Tsuyoshija Kosake u borilištu japanske HEAT promocije, a osim toga se prisjetio i poraza koji je pri istoj organizaciji doživio prije deset mjeseci.

U nedjeljnim jutarnjim satima, svoj drugi ulazak u borilište japanske HEAT promocije upisat će Saša Milinković. Pred 33-godišnjim osječkim teškašem borba je protiv ikone japanske borilačke scene, Tsuyoshija Kosake, borca koji je svojevremeno Fedoru Emelianenku nanio prvi poraz u karijeri. Sašu smo prije svega pitali već standardno pitanje, kako su prošle pripreme?

"Dobro sam. Prošao sam pune pripreme. Nije mi baš pomoglo to što su svi mogući praznici bili usred priprema, ali laskam si da sam bio profesionalan koliko god je to bilo moguće", rekao nam je na početku razgovora Saša koji je posljednji put nastupio prije deset mjeseci. Također je u pitanju bila japanska Heat promocije.

 

U spomenutoj borbi poražen je od korejskog borca Da Un Junga. Isti je odmah nakon toga potvrdio kvalitetu potpisavši za UFC. U Octagonu je do sada ostvario dvije pobjede. To je dokaz kako se radi o itekako ozbiljnom borcu. Sašin problem je bio što niti on nije očekivao da je toliko dobar, a na borbu je otišao nakon što je s Mirkom Filipovićem odradio cijele pripreme za njegovu borbu protiv Roya Nelsona.

"Da, prošlu borbu sam izgubio jer nisam bio dovoljno spreman. Više okolnosti je odigralo ulogu. Putovao sam iz New Yorka nazad u Zagreb pa opet na istok. Nisam se stigao dovoljno posvetiti svojim pripremama na pravi način. Ali, iskreno mogu priznati kako sam tog tipa shvatio nedovoljno ozbiljno. Za tu borbu sam se pripremao onako usput. Sve to iz današnje perspektive izgleda jako neprofesionalno, ali sam bio siguran ako ga postavim tamo gdje sam zacrtao da je sigurno moj. Platio sam cijenu jer sam sebe nisam mogao nositi u trećoj rundi", ispričao je Saša što se dogodilo u njegovom prvom porazu od povratka borbama te otkako je član Cro Cop tima.

Upitali smo ga je li poraz bio razlog pauze te znači li novi nastup u HEAT-u da je zadovoljio ukuse čelnika promocije unatoč porazu.

 

"Pauza se pojavila jer sam u međuvremenu dobio kći pa sam se kratko morao prilagoditi na novi životni tempo. Borbu sam dogovorio čim se ukazala prilika. Što se tiče ovog nastupa, čim je prošla borba bila gotova obećali su mi novu. Više od svega je za to zaslužan Ishii. On je osoba koja mi svojim autoritetom u Japanu jako puno pomaže."

Protivnik mu je Tsuyoshi Kosaka, legendarni 49-godišnji japanski borac kojeg je Cro Cop savladao u svom posljednjem japanskom nastupu. To bi trebalo Saši pomoći budući da ga je tim za tu priliku već u potpunosti secirao i od samog ugovaranja borbe je mogao znati s čim će se susresti. Ipak, on nakon posljednjeg primjera ne želi ništa prepuštati slučaju.

"Ono u što mogu biti siguran je to da se radi o borcu koji se nije javio da bi pao na dva promašena direkta. Popis imena s kojima se borio ne daje mi pravo da kažem išta drugo osim da ga poštujem. Stvarno mi ništa ne daje legitimitet da najavljujem bilo što i da dajem bilo kakve prognoze. Prošlu sam borbu najavljivao tako da sam sebe vidio kao favorita pa je na kraju ispalo tako kako je ispalo. Naučio sam lekciju", vrlo je skroman osječki teškaš kojeg već dugo nismo vidjeli u borbi koja se održava u Hrvatskoj ili regiji. Upitali smo ga još ima li šanse da se tako nešto dogodi u skorije vrijeme, možda već nakon ovog nastupa?

"Ne mogu ništa reći na tu temu. Za sada su sve opcije otvorene. Nemam ništa konkretno, a u fazi sam karijere u kojoj se moram prodati svojim borbama i svojom kvalitetom. Pa kud me put odnese", zaključak je Milinkovića pred kojim je vjerojatno ključna godina karijere, posebno ako ima namjeru napraviti nešto konkretno i okušati se na višoj razini MMA-a.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!