Regija

SBC doveo veliko pojačanje: 'Srpski čelik debitira u ožujku!'

Bojan Veličković
Bivši UFC borac Bojan Veličković će karijeru nastaviti u srpskoj promociji Serbian Battle Championship, otkriveno je na službenom Facebook profilu SBC-a. "Serbian Steel" bi trebao debitirati 4. ožujka u glavnoj borbi SBC-a 27.

Prvi srpski borac koji je ikada nastupio u slavnom Octagonu će tako karijeru nastaviti na regionalnoj sceni, nakon što je u dvije sezone nastupio i u PFL-ovom turniru. Nakon prve prilično relativno uspješne sezone (pobjeda, neodlučen ishod i 2 poraza), u drugoj je ispao već u prvom dijelu natjecanja nakon dva izgubljena meča. Ukupno u posljednjih osam mečeva Veličković je ubilježio tek jednu pobjedu (Westin) što definitivno ne odražava njegovu stvarnu kvalitetu.

S tek 30 godina, ovaj Novosađanin bi kroz SBC trebao potražiti novi početak karijere nakon nekoliko turbulentnih godina; najprije u UFC-u, a zatim i u PFL-u. Stoga je dolazak u SBC zapravo prilično logičan potez u ovom trenutku i vjerojatno koristan za obje strane. I dok je srpska promocija dobila veliko ime, koje još uvijek ima štošta reći u svojoj karijeri, Veličković će dobiti priliku za nov start i građenje pozicije za ponovni odlazak u neku veću organizaciju.

Ukupno u karijeri ovaj bivši RFA prvak ima 16 pobjeda i 10 poraza. U elitnom UFC-u je bio od 2016. do 2018. godine, ukupno je ubilježio 2 pobjede, 3 poraza i jedan neodlučen ishod. SBC je dovođenjem Veličkovića nastavio trend akviziranja velikih imena i potvrdio sve veće ambicije na regionalnoj MMA sceni.

Linker
25. travanj 2024 03:04