Regija

SBC najavio fenomenalnu glavnu borbu za Bačku Palanku i nastupe nekoliko lokalnih boraca

SBC 22
Serbian Battle Championship 5. srpnja će u Bačkoj Palanci održati svoju 22. borilačku priredbu. Danas smo saznali tko bi se tamo trebao naći u glavnoj borbi. U pitanju će biti borba za titulu velter kategorije između dva vrhunska brazilska borca. Osim njih, najavljeni su nastupi četiri regionalna imena.

Park "Tikvara" u Bačkoj Palanci, na prekrasnoj lokaciji uz sami Dunav, još jednom ugostit će priredbu trenutno najaktivnije borilačke promocije u regiji. Tri tjedna prije nego što će se SBC heksagon naći u ovom gradu na samoj granici s Hrvatskom, objavljena je glavna borba cijelog SBC 22 programa.

Nakon što je uspješno debitirao protiv Nebojše Mršića na SBC 21 koji se u svibnju održao u Odžacima, Gian Siqueira (17-4) dobit će priliku napasti pojas svoje prirodne kategorije. Riječ je o velter kategoriji čiji prvak je bio današnji član UFC-a, Michel "Demolidor" Pereira. Siqueira je 24-godišnjak koji je do prošle godine svoje ime gradio po brazilskim promocijama. 13 od svojih 17 pobjeda ostvario je prekidom. Iza sebe ima nekoliko više nego vrijednih pobjeda, a SBC je odabrao kao promociju koja bi mu trebala otvoriti velika vrata, kao što se to dogodilo nekolicini njegovih sunarodnjaka.

Za pojas prvaka Siqueira će se boriti protiv svog sunarodnjaka Eria Silveire (8-0). Radi se o 32-godišnjaku koji će po prvi put nastupiti izvan Brazila, a također SBC vidi kao veliki korak prema naprijed. Njegov savršeni omjer dokaz je kvalitete, ali istu će morati potvrditi u svojoj svakako najtežoj borbi do sada. Jedan od ova dva sjajna Brazilca postat će novi SBC prvak do 77 kilograma.

Osim ove borbe, SBC je istovremeno potvrdio nastupe četiri regionalna borca. Miro Jurković vraća se nakon prvog poraza u karijeri, kojeg je doživio u Odžacima, a ostala tri borca inače dolaze iz Bačke Palanke te će nastupiti pred svojim sugrađanima. To su Milan Bodonji, Nebojša Mršić i Branislav Huđan. Svi oni već imaju iskustva u SBC-u. Što se tiče boraca iz Hrvatske, za sada znamo kako bi na Tikvari trebali nastupiti Mario Žgela i Stanislav Krofak, koji također već imaju iskustva u SBC heksagonu.

Linker
20. travanj 2024 15:21