Regija

Sergio Pettis napustio UFC radi potpisa za Bellator!

Sergio Pettis
 Screenshot (YouTube)
Dugogodišnji UFC-ov član i "contender" u muha kategoriji Sergio Pettis je novi član konkurentskog Bellatora, piše ESPN. Iako ugovor još uvijek nije potpisan, Pettise je pristao na sve ponuđene uvjete te se očekuje da bi američka promocija trebala uskoro javno obznaniti svoje novo pojačanje.

U posljednjem nastupu za UFC Pettis je pobijedio Tysona Nama jednoglasnom odlukom sudaca u mjesecu rujnu. Tada je zakazao novi meč već za prosinac i UFC 245 protiv Kai Kara-Francea, no utvrđeno je da je Pettisu ugovor završio pa se može testirati na slobodnom tržištu. Pokazalo se da je Bellator ponudio bolje uvjete i mlađi brat Anthonyja Pettisa je završio tamo, a meč protiv Kara-Francea je otkazan.

Iako se u karijeri natjecao u muha kategoriji i u bantamu, u Bellatoru će nastupati samo u diviziji do 61 kilograma s obzirom da tamo niti nema one do 57kg. U elitnoj promociji je proveo više od devet godina. Debitirao je s 9-0, a UFC napušta s 18 pobjeda i 5 poraza. Najveće dvije pobjede su mu one protiv Josepha Benavideza i Brendona Morena. S 26-godina Pettis je bez sumnje i dalje bio budućnost UFC-ove muha kategorije.

Linker
23. travanj 2024 09:49