Regija

Škotski trener otkrio ime idućeg Hrgovićevog protivnika!?

Filip Hrgović
 Damir Krajac / CROPIX
Pomalo u sjeni jedne dugačke 'sapunice' oko kvalifikacija za Olimpijske igre ostala je profesionalna karijera Filipa Hrgovića (10-0), ali ovog se vikenda pojavila priča po kojoj bi idući suparnik najboljeg hrvatskog teškaša mogao biti Martin Bakole Ilunga.

Riječ je o neslužbenoj informaciji, a cijelu je priču pokrenuo Billy Nelson, inače škotski trener koji brine o karijeri teškaša iz Demokratske Republike Kongo.

Nelson je preko Twittera otkrio da se navodno radi na meču Hrgovića i Bakole.

Bakole je teškaš iza kojeg je prilično uspješna profesionalna karijera u kojoj je svoj debi imao 25. ožujka 2014. godine kada je svladao Cecila Smitha. Riječ je boksaču iza kojeg je 15 pobjeda (12 KO/ TKO) i samo jedan poraz koji mu je u listopadu 2018. tehničkim nokautom nanio Michael Hunter.

Ubrzo nakon prvog poraza, Bakole je ostvario i jednu veliku pobjedu. Već u travnju 2019. pod njegovim je udarcima u osmoj rundi pao slavni Poljak Mariusz Wach. Uslijedili su potom trijumfi u mečevima s Ytalom Pereom, Kevinom Johnsonom i, onaj posljednji, nad Rodneyjem Hernandezom kojeg je svladao u studenom prošle godine.

Bakole je inače i jedan od sparing partnera Anthonyja Joshue te borac koji je u srpnju prošle godine potpisao ugovor s Matchroom Boxingom, promotorskom kućom koja se djelomično skrbi i o karijeri Filipa Hrgovića.

Što se tiče 'El Animala', on je svoju posljednju pobjedu ostvario prošlog mjeseca kada je u najvećem meču dosadašnje karijere zaustavio bivšeg dvostrukog izazivača Erica Molinu.

Hrgović je nakon tog dvoboja poželio neko jako ime poput Dereka Chisore ili Alexandera Povetkina, a prema nekim informacijama idući meč mogao bi imati u ožujku kada je na rasporedu boksačka priredba u Velikoj Britaniji.

Hoće li ga tamo dočekati Bakole ili netko drugi, možda saznamo već u narednim danima...

View this post on Instagram

#Mb well done my bro @anthonyjoshua

A post shared by Martin (@martin_bakole_) on

Linker
20. travanj 2024 22:23