Regija

Službeno: Antun Račić brani pojas protiv opasnog brazilskog talenta!

Antun Račić
 KSW
Hrvatski borac na KSW-u 57 po prvi puta brani titulu osvojenu u studenom prošle godine

Prije otprilike tri tjedna saznali smo da će Antun Račić (24-8-1) novi meč imati 19. prosinca na KSW 57 priredbi, a informacija koja se pojavila u utorak sada je i službena te je konačno potvrđeno ime borca protiv kojeg će po prvi puta braniti svoj pojas iz bantam kategorije.

U Poljskoj će protivnik dubrovačkog 'Killera', kao što se i pretpostavljalo, biti Bruno Augusto dos Santos, 22-godišnji brazilski talent koji ovom prigodom debitira u KSW-ovom kavezu.

Borac nadimka 'Gafanhoto' prema Tapologyju je u dosadašnjoj karijeri upisao devet pobjeda i samo jedan poraz. Pogled na statistiku govori nam i da je Brazilac opasniji u parteru nego na nogama. Naime, Dos Santos je pet od devet dosadašnjih pobjeda ostvario 'submissionom', tri puta je od svojih suparnika bio uspješniji odlukom sudaca, a jednom je slavio zahvaljujući tehničkom nokautu.

Antun će ovom prigodom loviti svoju 25. profesionalnu pobjedu, prvu nakon što je prije godinu dana u Zagrebu svladao bivšeg UFC borca Damiana Stasiaka i pred domaćom publikom oko struka navukao KSW-ov pojas.

Ziolkowski i Szymanski za titulu u lakoj, De Fries brani teškaški naslov

Na KSW-u 57 trebali bismo dobiti novoga prvaka u lakoj kategoriji. Za titulu koju je ostala upražnjena odlaskom Mateusza Gamrota u UFC borit će se Marian Ziolkowski (21-8-1, 1 NC) i Roman Szymanski (13-5), borac koji se u ovoj prilici našao zahvaljujući pobjedama koje je ostvario protiv Miloša Janičića i Filipa Pejića.

Podsjetimo i na to da će svoju teškašku titulu istoga dana u borbi protiv veterana Michala Kite braniti KSW-ov prvak Phil De Fries, a u akciji ćemo gledati i bivše prvake Borysa Mankowskog i Artura Sowinskog, kao i zanimljiv meč Abusupiyana Magomedova i Cezaryja Kesika.

KSW 57 popis borbi:

Phil De Fries (18-6) vs. Michal Kita (20-11-1)

Marian Ziolkowski (21-8-1) vs. Roman Szymanski (13-5)

Artur Sowinski (21-11) vs. Borys Mankowski (20-8-1)

Antun Račić (24-8-1) vs. Bruno 'Gafanhoto' Santos (9-1)

Cezary Kesik (12-0) vs. Abus Magomedov (23-4-1)

Tomasz Drwal (22-5-1) vs. Patrik Kincl (22-9)

Kacper Koziorzębski (7-2) vs. Marcin Krakowiak (9-3)

Albert Odzimkowski (11-4) vs. Christian Eckerlin (12-5)

Linker
22. travanj 2024 05:32