Regija

Soldić i Račić za FS analiziraju veliki revanš: 'Stipe će pobijediti nokautom!'

 Ilustracija
Meč Miočić vs. Cormier II, koji ćemo ovog vikenda pratiti na UFC-u 241 u Anaheimu, nije samo najiščekivaniji teškaški UFC obračun u 2019. godini, sama elitna promocija ga je radi značenja za čitavu ostavštinu kraljevske divizije proglasila "povijesnim revanšem".

I zaista, radi se o meču koji je toliko specifičan radi mnogih vrlo bitnih detalja. Pobjednik će s pravom moći uprijeti prstom u svoja prsa i mirne duše reći da je najbolji teškaš u povijesti UFC-a. Poraz je, s druge strane, prilično katastrofalan za obojicu. U Cormierovom slučaju će mu potpuno uništiti već pomno isplaniran scenarij odlaska u mirovinu s epitetom "GOAT-a" koji toliko voli isticati.

Za Miočića je ovo ključan meč u karijeri jer je riskantnom odlukom da čeka isključivo Cormiera, sve svoje karte stavio upravo na ovaj trenutak i na ovaj meč. Poraz, a pogotovo poraz prekidom, bi definitivno ostavio traga na njegovu poziciju u povijesti teške divizije.

Veliki "main event" iz Anaheima će s velikim zanimanjem pratiti i proslavljeni hrvatski borci. U naredna tri dana vam donosimo razmišljanja i predviđanja nekih od njih.

Soldić: "Stipe je bio strpljiv, dočekao je revanš!"

KSW-ov prvak u velter kategoriji Roberto Soldić vjeruje da Miočić može ponovno do titule i da će u revanšu stići do pobjede koju toliko želi.

"Iskreno govoreći, imam puno vjere u Stipu! I prvi put kada su se borili prošlog ljeta sam vjerovao da će Stipe pobijediti Cormiera. Ovaj put mi se čini da je Miočić mnogo fokusiraniji i odlučniji nego uoči prvog dvoboja pa sam time još sigurniji da će Stipe slaviti", tumači "RoboCop".

Soldić smatra da je američko-hrvatski nokauter ukupno govoreći kompletniji borac od svog protivnika i da zaslužuje biti na samom tronu teške kategorije u elitnoj promociji.

"Vjerujem da je Miočić bolji od Cormiera. Dugo je čekao svoju šansu, bio je strpljiv i na kraju ju je dočekao. Sada samo treba pokazati da je najbolji. Idemo Stipeeee!", navijački će naš borac koji zaključuje:

"Ako trebam prognozirati, vjerujem da meč neće do odluke i da će Stipe slaviti nokautom!"

Račić: "Imam osjećaj da će ga Stipe nokautirati!"

Soldićev kolega iz UFD Gyma u Duesseldorfu, ali i iz poljskog KSW-a, Antun Račić, razmišlja vrlo slično. I on je uvjeren u Miočićevo slavlje u Anaheimu.

"Taj meč je ono što svi s velikim nestrpljenjem iščekujemo. Nadam se da Stipe u ovom dvoboju pokazati tko je najveći prvak UFC-a u teškoj kategoriji. Očekujem pobjedu, vjerujem u Stipu i vjerujem da može ponovno na tron!"

No, "Killer" je oprezan i smatra da posao za Miočića nikako neće biti lagan i jednostavan jer je Cormier opasan protivnik što je dokazao i u prvom meču prošlog ljeta.

"Isto tako kao što očekujem pobjedu, tako očekujem i da će meč biti težak i zahtjevan. Ali ukupno gledano smatram da je Stipe kompletniji i bolji borac od DC-ja. Neće biti lako, to je sigurno, ali Stipe je u svim segmentima MMA borbe bolji borac. Ponavljam, očekujem Stipinu pobjedu."

Pitali smo našeg borca iz Dubrovnika da bude još precizniji...

"Imam nekako osjećaj da će Stipe to riješiti prekidom, da meč neće do odluke. Ili nekim udarcem i nokautom ili ground£ udarcima na podu. To bi se moglo dogoditi u drugoj ili trećoj rundi. Imam takav neki osjećaj, ne znam jel me vara", zaključuje Račić.

Linker
24. travanj 2024 20:41