Regija

Soldić se vratio u UFD na završne sparinge za Žaromskisa: Čekaju ga UFC veterani Tibau i Silva!

 Screenshot (Instagram)
KSW prvak u velter kategoriji Roberto Soldić će zadnji dio priprema za obranu naslova protiv Mariusa Žaromskisa odraditi u svojoj stalnoj bazi - u UFD-u Duesseldorf. "RoboCop" se, naime, ovih dana vratio iz Montreala, gdje je proveo nekoliko tjedana u slavnom TriStar Gymu trenirajući s imenima poput GSP-a, Kevina Leeja ili Roryja MacDonalda.

Do KSW-a 53 i Soldićevog meča protiv "Litavske Noćne more" ostalo je manje od dva tjedna. Sada slijedi onaj zahtjevni dio priprema, odnosno najteži sparinzi. Kako saznaje Fight Site, hrvatski borac je u tu svrhu doveo čak tri borca sjajnog renomea "na kojima" će brusiti formu u kavezu.

S obzirom da je Žaromskis ljevoruk, baš kao i RoboCop, "u pomoć" su mu stigla dva ljevoruka borca: neporaženi KSW-ovac Salahdine Parnasse i UFC veteran Gleison Tibau. Treći sparing partner s kojim će ukrštavati rukavice narednih desetak dana je je još jedan UFC-ovac Claudio "Hannibal" Silva. Ovaj Brazilac trenutačno u Octagonu ima pet pobjeda u nizu uključujući i slavlja protiv Leona Edwardsa i Nordinea Taleba.

Soldićev protivnik u Lodzu, Marius Žaromskis je veliko MMA ime, a na svjetskoj sceni aktivan je od 2000. godine. S pravim borbama je krenuo 2006., kad se probio do vrha britanskog Cage Ragea. Tamo je neuspješno napao titulu prvaka, da bi nakon toga potpisao za japanski Dream. U promociji nasljedniku Pridea došao je do svog najvećeg uspjeha. Osvojio je turnir i time naslov prvaka velter kategorije, koji je kasnije i jednom obranio. 2010. godine potpisao je za Strikeforce gdje je odmah napao titulu. Protiv Nicka Diaza imao je priliku postati prvi borac s elitnim titulama u Japanu i Americi. U tome nije uspio, budući da je poražen prekidom u posljednjoj minuti prve runde, no ova borba ostala je u pamćenju fanova kao jedna od najboljih u povijesti te promocije.

Trenutačno u profesionalnoj karijeri ima 21 pobjedu i 9 poraza. Posljednji nastup odradio je 3. svibnja prošle godine, kada je na priredbi u Litvi svladao Aliaksandra Danilchenka tehničkim nokautom u prvoj rundi. Bio je to njegov prvi nastup nakon četiri godine pauze. Prije toga je čak sedam puta zaredom nastupio za promociju Scotta Cokera. No, nakon tri uzastopne pobjede na početku ugovora (2012) Žaromskis je u sljedeća četiri nastupa ubilježio tri poraza što ga je i navelo na, pokazalo se sada, privremeni prekid karijere.

Nakon recentne ozljede Mariusza Pudzianowskog, borba Roberta Soldića i Mariusa Žaromskisa postala je glavna borba eventa u Lodzu. Na istom popisu borbi nastupaju i Stipe Bekavac, odnosno Denis Stojnić.

Linker
24. travanj 2024 06:09