Regija

Srđan Marović pred KSW debi: 'Očekivao sam poziv neke jače promocije, na kraju je došao od najbolje u Europi'

Maro Perak, Hrvoje Slade, Srđan Marović i Kristijan Perak
Srđan Marović je MMA borac teške kategorije iz Dubrovnika koji će u subotu otvoriti program KSW 52 priredbe. Pred okršaj s iskusnim Michalom Wlodarekom, Srđan nam je najavio što očekuje i kako se osjeća pred ovako bitan korak u karijeri.

Nakon tek četiri borbe u karijeri, od čega je samo ona posljednja bila na nekom većem internacionalnom nivou, Srđan Marović dobio je priliku pridružiti se nekim ranije pridošlim hrvatskim borcima na KSW rosteru. I to tako da je brzo dogovorio i debi nastup koji će se dogoditi već ove subote na KSW 52 priredbi u Gliwicama. Srđana tamo čeka domaći borac Michael Wlodarek, a zanimljivo je bilo čuti njegove dojmove o samom angažmanu u poljskom velikanu.

"Da vam budem iskren, očekivao sam poziv neke jače organizacije. Na kraju je ispalo najbolje te me pozvala najbolja u Europi i tu ću nastaviti graditi karijeru. Zahvaljujem se Fight Nation Managementu i Draženu Forgaču na ukazanom povjerenju i realizaciji ugovora s KSW-om", rekao nam je Marović, nakon čega se okrenuo tome kako se osjeća pred veliku borbu koja će zapravo otvoriti KSW 52 program: "Osjećam se odlično, pripreme su prošle vrhunski i jedva čekam meč u subotu."

Njegov protivnik do sada je u karijeri ostvario sedam pobjeda i dva poraza, koji dolaze iz njegove posljednje dvije borbe. Također je bitno naglasiti kako je Wlodarek posljednji nastup upisao još krajem 2016. godine, što bi značilo da se vraća nakon pune tri godine. Teško se pripremati za takvog protivnika, to je sigurno.

"Protivnik posljednje tri godine nije bio aktivan i teško je zaključiti kakav će se vratiti. Fizička snaga i hrvanje su njegove najveće kvalitete, ali kakav će biti nakon tolikog vremena nitko ne može znati. Ne vjerujem da je tri godine ležao na kauču. Vjerojatno je trenirao i napredovao, a u subotu ćemo vidjeti je li mu to bilo dovoljno", najavio je Srđan.

Još smo 29-godišnjeg člana dubrovačkog Gladijatora upitali koliko je uzbuđenje pred ovakvu borbu, posebno jer on zapravo preskače nekoliko stepenica u konkurenciji i ima se priliku odmah upisati na europsku mapu teške kategorije.

"Ne osjećam neko preveliko uzbuđenje. Idemo borbu po borbu, ovo je zapravo tek prva stepenica. Ja ću dati sve od sebe da ostavim što bolji dojam i pobijedim. Ambicije su tu, ali trenutno je sav fokus, sva snaga i koncentracija na ovoj subotnjoj borbi", kratko je rekao kakav je njegov trenutni "mindset".

Sa Srđanom su u Gliwice otputovati Maro Perak, Kristijan Perak i Hrvoje Slade te će mu oni sutra biti u kutu.

Linker
21. travanj 2024 16:45