Regija

Srpski borac Uroš Medić saznao koji mu protivnik stoji na putu do UFC ugovora

Uroš Medić i Jared Cannonier
 Instagram
Poznat je popis borbi prve epizode četvrte sezone Contender Series showa

UFC-ov Contender Series show sa svojom četvrtom sezonom krenut će 4. kolovoza, a program od pet borbi predvodit će okršaj lake kategorije između Camerona Churcha i Josea Floresa. No, među ukupno deset boraca koji će pokušati doći do ugovora s UFC-om nalazi se i jedan borac iz regije.

Riječ je o 27-godišnjem Novosađaninu Urošu Mediću, koji već nekoliko godina živi i trenira na Aljasci te je odradio pet borbi uz jednako toliko pobjeda. Impresivni nastupi u AFC promociji donijeli su mu priliku da svoju kvalitete pokaže pred Danom Whiteom te tako predsjednika UFC-a uvjeri kako ima ono što je potrebno za mjesto u najvećoj svjetskoj MMA promociji. A u ovom showu se ne traži samo pobjeda, Whitea je potrebno uvjeriti kako posjeduješ ono zbog čega će fanovi htjeti gledati tvoje borbe.

Svoje mjesto u UFC-u Medić će morati izboriti protiv borca koji će imati jednaku motivaciju napraviti isto. Radi se o 29-godišnjem Tayloru Callensu, borcu koji je u dosadašnjoj karijeri upisao šest pobjeda iz jednako toliko nastupa. No, isto tako riječ je o borcu koji u MMA borbi nije nastupio od siječnja 2018. godine, dok mu se borba prije te vodi još na 2015. godinu. Nije lako otkriti puno o Callensu, no da nije dokazao kako posjeduje kvalitetu se sigurno ne bi tu našao. Jednu pobjedu ostvario je nokautom, a četiri prisiljavanjem na predaju.

185 centimetara visoki Medić, koji će se za ovu borbu iz veltera spustiti u laku kategoriju, pokušat će postati treći srpski borac koji je ugovor s UFC-om izborio preko nastupa u ovom showu. Prošle sezone to su uspjeli dvojica, Aleksa Čamur i Duško Todorović.

Linker
24. travanj 2024 12:08