Regija

Stasiak uoči KSW-a 51: Antun Račić je definitivno neugodan protivnik i moram biti oprezan

Damian Stasiak
 Igor Mićić / Fight Site
Damian Stasiak vraća se u Arenu Zagreb gdje će pokušati svladati još jednog hrvatskog borca. Nakon što je prije tri godine kao član UFC-a porazio Filipa Pejića, Poljak će se sada na KSW 51 priredbi u studenom obračunati s Antunom Račićem i to u borbi za pojas prvaka bantam kategorije.

Stasiak (11-6) je napustio UFC s omjerom 2- 4 te mu je 2018. uručen otkaz iz promocije pošto je upisao tri poraza u nizu. 29- godišnji borac iz Lotza ove se godine vratio pobjedom na lokalnoj priredbi u Poljskoj te je sada dobio priliku da se okruni naslovom u vodećoj europskoj MMA organizaciji.

Nakon službene potvrde borbe s Račićem, Stasiak je za PolsatuSport.pl iznio svoje dojmove uoči povratka u Zagreb.

"Kao prvo, bio sam borac u najboljoj organizaciji, UFC-u. Ne sramim se svojih nastupa tamo, osim posljednjeg meča. U toj borbi nisam napravio ništa što sam htio, izgubio sam vlastitom krivicom i rastao se s UFC-om. No prije toga borio sam se čvrsto i do kraja. Bilo je tu pobjeda i poraza, ali sam pokazao kako ne zaostajem previše za najboljim borcima u UFC-u. U Poljskoj ja sam još uvijek najbolji borac bantam kategorije. Stoga, tko bi se drugi od Poljaka trebao boriti za pojas ove kategorije nego ja?"

Stasiakova najveća snaga je njegov "grappling" i tu će prije svega tražiti svoju priliku za pobjedu. No Poljak je svjestan da je i Račić (23-8-1) vrhunski parteraš te veliki izazov u ovom dvoboju. Dubrovački "Killer" u KSW-u se već dokazao upisavši četiri pobjede u nizu čime je opravdao svoje mjesto u borbi za naslov.

"On će svakako biti neugodan protivnik. Nizak je i često gleda kako bi vas odveo u parter, dobro radi uz kavez, ali ne treba podcjenjivati niti njegov 'stand-up.' Ima snažnu desnu ruku koju zna koristiti. Ali prije svega, ja moram biti oprezan kako me ne bi nadjačao. Moram biti koncentriran za pokušaje rušenja, pažljivo ih birati i mislim da će pobjeda biti moja. Neću ga tako lako puštati na poludistancu i pokušat ću biti taj koji će diktirati gdje se borba vodi. No nemojte zaboraviti da je on također dinamičan kada pričamo o rušenjima. Svjestan sam toga."

KSW 51 priredba održat će se u subotu 9. studenog u Areni Zagreb s početkom u 19:00 sati. Ulaznice u prodaji Eventima možete kupiti OVDJE.

Linker
24. travanj 2024 10:29