Stipi Bekavcu ponovno ugovoren KSW nastup protiv bivšeg izazivača

Stipe Bekavac borit će se na idućoj KSW priredbi protiv Przemyslava Mysiale

Nakon što je zbog pandemije koronavirusa otkazana prvobitna KSW 53 priredba, planirana za 21. ožujka, a ujedno s njome i sve tamo planirane borbe, Stipe Bekavac ipak će s gotovo sedam mjeseci odgode dobiti svoju priliku. Njegov okršaj protiv Przemyslava Mysiale ponovno je ugovoren i održat će se 10. listopada u Varšavi, na KSW 55 priredbi.

 

Bekavac je prvobitno u borbu protiv Mysiale uskočio kao zamjena za Ivana Erslana, a čini se da se na kraju KSW-ovim matchmakerima borba toliko svidjela da će je odraditi u redovnom programu. Iskusnom borcu iz Omiša bit će to prva borba nakon travnja 2019. godine i poraza od Lukasza Jurkowskog u prvoj KSW borbi. 37-godišnjem poluteškašu, koji je u karijeri ostvario 19 pobjeda i deset poraza, bio je to četvrti poraz u nizu. KSW je nastavio suradnju s njim, no za prekid negativnog niza morat će biti na visokoj razini.

Naime, njegov protivnik bivši je sudionik Ultimate Fightera te KSW-ov izazivač, koji je prije točno godinu dana poražen u borbi za titulu od Thomasa Narkuna. Time se prekinuo njegov niz od osam borbi bez poraza, a ukupno je u karijeri na omjeru 23-10-1. Ovdje se prije svega radi o vrlo dobrom grappleru te bi Bekavac trebao imati prednost na nogama. Dakle, glavni cilj hrvatskog borca bit će ne dozvoliti godinu dana starijem Poljaku da skrati distancu te krene u rušenje.

KSW 55 donosi sjajnu glavnu borbu, revanš borbe za titulu srednje kategorije između prvaka Scotta Askhama i dugogodišnje KSW-ove superzvijezda, Mameda Khalidova. Askham je u prosincu prošle godine slavio sudačkom odlukom nakon pet rundi.

 

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!