Regija

Stipi Bekavcu ponovno ugovoren KSW nastup protiv bivšeg izazivača

Stipe Bekavac
 screenshot/YouTube (KSW)
Stipe Bekavac borit će se na idućoj KSW priredbi protiv Przemyslava Mysiale

Nakon što je zbog pandemije koronavirusa otkazana prvobitna KSW 53 priredba, planirana za 21. ožujka, a ujedno s njome i sve tamo planirane borbe, Stipe Bekavac ipak će s gotovo sedam mjeseci odgode dobiti svoju priliku. Njegov okršaj protiv Przemyslava Mysiale ponovno je ugovoren i održat će se 10. listopada u Varšavi, na KSW 55 priredbi.

Bekavac je prvobitno u borbu protiv Mysiale uskočio kao zamjena za Ivana Erslana, a čini se da se na kraju KSW-ovim matchmakerima borba toliko svidjela da će je odraditi u redovnom programu. Iskusnom borcu iz Omiša bit će to prva borba nakon travnja 2019. godine i poraza od Lukasza Jurkowskog u prvoj KSW borbi. 37-godišnjem poluteškašu, koji je u karijeri ostvario 19 pobjeda i deset poraza, bio je to četvrti poraz u nizu. KSW je nastavio suradnju s njim, no za prekid negativnog niza morat će biti na visokoj razini.

Naime, njegov protivnik bivši je sudionik Ultimate Fightera te KSW-ov izazivač, koji je prije točno godinu dana poražen u borbi za titulu od Thomasa Narkuna. Time se prekinuo njegov niz od osam borbi bez poraza, a ukupno je u karijeri na omjeru 23-10-1. Ovdje se prije svega radi o vrlo dobrom grappleru te bi Bekavac trebao imati prednost na nogama. Dakle, glavni cilj hrvatskog borca bit će ne dozvoliti godinu dana starijem Poljaku da skrati distancu te krene u rušenje.

KSW 55 donosi sjajnu glavnu borbu, revanš borbe za titulu srednje kategorije između prvaka Scotta Askhama i dugogodišnje KSW-ove superzvijezda, Mameda Khalidova. Askham je u prosincu prošle godine slavio sudačkom odlukom nakon pet rundi.

Linker
19. travanj 2024 23:54