Regija

Svjetski prvak najveća je zvijezda turnira u Zagrebu: 'Planiram vidjeti što to on ima, a ja nemam'

Gleb Bakshi
 Alexandr Kryazhev / Sputnik via AFP
HBS organizira turnir na kojem će od četvrtka do subote nastupiti borci iz 14 zemalja s četiri kontinenta

Ponosno je u srijedu pred novinare stao general Mladen Mikolčević, dopredsjednik Hrvatskog boksačkog saveza...

- Nakon prošlogodišnjeg inauguralnog izdanja s kojim smo jako zadovoljni, i na ovogodišnjem zagrebačkom Grand Prixu očekujemo kvalitetne borbe i vrhunsku organizaciju. Dolaze nam boksači iz 17 zemalja, sa četiri kontinenta, dok će među njima biti i ponajbolji ruski reprezentativci.

Tako je krenula najava međunarodnog turnira koji će se od četvrtka do subote održati u Hrvatskom boksačkom centru, naravno i na žalost, bez prisutstva gledatelja, koji će u - vjerujemo - vrhunskim borbama moći uživati samo na Sportskoj televiziji.

- Nagradni fond je 16 tisuća eura, pobjedinicama u svakoj kategoriji ide po 1000, finalistima 500, a polufinalistima po 250 eura - dodao je Mikolčević.

Zagreb, 071020.
Hotel Westin.
Konferencija za medije Hrvatskog boksackog saveza povodom medjunarodnog turnira Grand Prix Zagreb koji ce se odrzati od 8. do 10. listopada i na kojem ce nastupiti borci iz 14 zemalja.
Na fotografiji: Mladen Mikolcevic, Gabrijel Veocic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX
Mladen Mikolčević i Gabrijel Veočić

Najveća zvijezda turnira bit će Gleb Bakshi, svjetski prvak u srednjoj kategoriji s kojim se u ring nada ući naš Gabrijel Veočić (19), osvajač tri europske medalje u mlađim kategorijama.

- Ovo mi je prva seniorska godina, do sada sam imao pet borbi i četiri pobjede. Planiram osvojiti ovaj turnir i boksati sa svjetskim prvakom da vidim što to on ima, a ja nemam.

Mladi Brođanin, čiji je otac i trener Pero bio dugogodišnji izbornik, ispunjava prvi preduvjet za veliku karijeru. Samopouzdanje mu je na vrlo visokoj razini.

- Srednja je uvijek jedna od jačih kategorija, naučio sam se boriti sa svjetskim prvacima u mlađim uzrastima.

Uz njega će Hrvatsku na Grand Prixu predstavljati još Noa Ježek (također srednja), Leo Cvetković (poluteška), Zvonimir Rebolj (teška), Marko Milun (superteška), Nikolina Ćaćić (laka), Sara Beram i Marija Malenica (obje poluvelter).

- Vjerujem kako su svi svjesni da je organizacija turnira tijekom pandemije predstavlja veliki uspjeh za Zagreb i Hrvatsku jer dolaze nam borci moćnih boksačkih nacija - zaključio je general Mikolčević.

Od naših boksača su na prošlogodišnjem Grand Prixu Zagreb pobjede odnijeli Luka Prtljačić, Toni Filipi i Luka Plantić.

Linker
17. travanj 2024 01:39