Regija

Svjetsko prvenstvo u tajlandskom boksu: Jurišić brani zlato, Bilobrk želi na najviše postolje!

Helena Jurišić i Lucija Bilobrk
 Instagram
U kolijevci tajlandskog boksa, glavnom gradu Tajlanda Bangkoku, od 19. do 31. srpnja održat će se Svjetsko prvenstvo. Hrvatska će na tom natjecanju imati nekoliko predstavnika što u seniorskoj konkurenciji, što u konkurenciji do 23 godine. Moto čitavog Svjetskog prvenstva je znakovit  i glasi - "Muay Thai is Coming Home".

U Bankoku će aktualna svjetska prvakinja Helena Jurišić iz splitskog Mornara pokušati obraniti titulu do 71 kilograma, a uz nju će nastupiti i sjajna Lucija Bilobrk iz Pitbulla koja također cilja na najviše postolje. Uz naše dvije najveće uzdanice u konkurenciji do 23 godine će nastupiti i Petra Drežnjaka (Mornar), Nikolina Vidačković (Pitbull) i Filip Matić (Osijek). Stručni tim sačinjavaju voditelj Dario Jurišić i glavni trener Ivica Haramija.

"Ide mali, ali pomno odabrani tim. Vjerujem da ćemo imati što za reći u Bangkoku", rekao je Dario Jurišić uoči puta na Tajland.

Naša glavna zvijezda je Helena Jurišić, aktualna svjetska prvakinja u kategoriji do 71 kilogram. Splićanka je titulu osvojila prošle godine u Meksiku, a sada je čeka iznimno žestoka konkurencija jer u Bangkok stižu sve njezine glavne rivalke: Šveđanka naših korijena Angela Mamić, Cipranka Eleonora Filippou i Ruskinja Aishat Erkenova.

"Čim sam osvojila titulu svjetske prvakinje praktički sam počela s pripremama za obranu zlata. Sada su iza mog tima i mene naporni mjeseci rada i došao je trenutak da sve to i pokažemo. Ne zavaravam se da će biti lako, iznimno cijenim sve protivnice, ali imam puno povjerenje u sebe. Lakše je bilo osvojiti titulu, nego je sada braniti. Svima ću biti meta, ali spremna sam na sve izazove koji su ispred mene. Veselim se velikom natjecanju, za nas u tajlandskom boksu nastup u Bangkoku, tamo gdje je začeta ova naša vještina, znači nešto posebno", kaže hrvatska reprezentativka uoči odlaska u Bangkok.

Lucija Bilobrk na Tajland ide kao prvakinja Europe, a borit će se u kategoriji do 75 kilograma. Prije nešto više od godinu dana u Pragu je osvojila europsko odličje, a baš poput Helene i ona je odmah nakon te titule krenula s pripremama za nove izazove jer želi postati i svjetska prvakinja. Naporni treninzi u Pitbullu, vjeruje Lucija, urodit će plodom i Bangkoku.

"Na Prvenstvu Europe pokazala sam da mogu do najviših postolja, a sada to želim dokazati i na najvećem natjecanju. Idem od borbe do borbe, sebi ne postavljam nikakve imperative, ali sam sigurna da niti jednoj protivnici neće biti svejedno kada uđemo u ring", izjavila je Lucija prije dugog puta.

Zanimljiv podatak jest da obje naše seniorske reprezentativke stižu sa splitskog Pazdigrada. Iako su susjede i žive u istom ulazu, treniraju u različitim klubovima. U prošloj godini su odabrane za najbolje sportašice Splita, a sada će zajedno u Bangkoku loviti svjetska zlata.

Linker
23. travanj 2024 05:16