Regija

Toni Filipi želi zlato: "Nikome ne priznajem da je bolji!"

Toni Filipi danas će u Minsku krenuti po finale Europskih igara. Nakon što je osigurao svoju prvu veliku seniorsku medalju, može opuštenije krenuti u borbu protiv Muslima Gadzhimagomedova, boksača koji do sada na turniru nije izgubio rundu. No, Toni je svjestan kako će se sve razriješiti u devet minuta u ringu, a tamo nikome ne priznaje da je bolji od njega.

Muslim Gadzhimagomedov ima 22 godine, visok je 194cm i najveća je ruska boksačka nada za Olimpijske igre iduće godine u Tokiju. Pravi test prije toga su mu Europske igre, na kojima je do sada briljirao. Za mjesto u finalu večeras će boksati protiv našeg Tonija Filipija, koji ga cijeni, ali nikako ne misli da će Rus proći do finala preko njega. Toni je spreman pokazati zube.

„Ruska škola boksa, Gadzhimagomedov, drugi nositelj prvenstva. Deklasirao je Aziza, jako opasan, izvrstan boksač. Jedno je sigurno, ja sam pun samopouzdanja, vjerujem u sebe i sve ću napraviti da se plasiram u finale. Nikome ne priznajem da je bolji, ring je jedino mjerilo toga", rekao je Toni u razgovoru za Hrvatski radio, dodavši: "Sve do sada se zaboravlja. Želim to finale i borbu za zlato, sanjam to."

Mladi hrvatski boksač kroz turnir izgleda sve bolje. Nakon što je u prvom kolu gotovo ispao od Džemala Bošnjaka iz BiH, iduća dva meča odradio je majstorski. Posebno je dobro odradio četvrtfinalni meč protiv favoriziranog boksača iz Mađarske. Tu je pokazao kako ima glavu za velike rezultate. Svega tog svjestan je njegov trener Tomo Kadić.

Ovo je Tonijeva najveća seniorska medalja do sada. Međutim, dat ćemo sve od sebe da bude i zlatna. Presretni smo, sve bliže smo ciljevima koje su Toni ali i cijela obitelj Filipi još davno postavili ispred sebe. Drago mi je da sam dio te priče, put je jako trnovit, nije nam lako, puno je stresa, odricanja, putovanja. Ipak, ovakvi rezultati su oni zbog kojih se sve ovo radi i sav trud isplati. Hvala svima na podršci, to nam puno znači”, za isti medij rekao je glavni trener zagrebačkog Gladijatora.

Meč Tonija Filipija na rasporedu je oko 21 sat, dok bi Marko Milun po svoje finale trebao krenuti već oko 16 sati.

Linker
19. travanj 2024 18:19