Regija

U Karlovac stiže oko 2000 boraca iz 40-ak zemalja svijeta!

 Robert Fajt / CROPIX
Kickboxing klub “Tigar” iz Karlovca potpuno je spreman za Europski kup “Karlovac Open 2020” na kojem će se okupiti oko dvije tisuće natjecatelja iz 40-ak zemalja, a koji će biti održan od 7. do 9. veljače u Karlovcu, te se očekuje da ovaj turnir od naredne godine uđe u svjetsku seriju, potvrdili su Hini organizatori.

Predsjednik kluba, ujedno i izbornik kickboxing reprezentacije Hrvatske za tatami discipline, Zoran Cicvara rekao je da natjecatelji dolaze iz 39 zemalja, a čeka se potvrda iz još dvije zemlje, pri čemu je kvaliteta natjecatelja vrlo visoka, jer su u svijetu rijetka natjecanja na kojima nastupaju natjecatelji iz četrdeset zemalja.

"Ovakva razina kupa podiže vjerojatnost da će već sljedeće godine karlovački Europski kup prerasti u svjetsku seriju, znači među šest do sedam najvećih turnira u svijetu koji se boduju za svjetsku rang listu. Naime, sada imamo sve parametre da nas Svjetska kickboxing federacija (WKF) uvrsti u svjetsku seriju", rekao je Cicvara.

Među onima koji dolaze po prvi put su kickboxing savezi Reuniona, Španjolske, Grčke i Brazila odakle stižu dva vrhunska borca u K1. Prijavili su se natjecatelji iz mnogih europskih zemalja, Rusije, Izraela, ali i iz Indije, Portorika, Ekvadora, SAD-a, Alžira, Tunisa i Egipta. Iz mnogih od njih dolazi nekoliko desetaka natjecatelja, primjerice iz Izraela 92.

Iz Hrvatske dolaze brojni osvajači medalja na svjetskim i europskim prvenstvima u K1 i ringovnim disciplinama. Najavili su se i najbolji ruski natjecatelji, te je “Karlovac Open” postao vrhunskim turnirom i iduće bi godine mogao ući u Svjetsku seriju, rekao je Cicvara.

U petak će biti registracija natjecatelja, vaganje, prikaz glazbene forme, te će svjetski prvak iz Bugarske Borislav Radulov održati seminar iz pointfightinga za mlade natjecatelje.

U subotu kreće natjecanje u pointfightingu i natjecanja u ringovnim disciplinama, u K1, low kicku i full contactu. U nedjelju natjecanja u kick lightu i light contactu, polufinale i finale u ringu, K1, low kick i full contact.

Pokrovitelji turnira su predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, Hrvatski olimpijski odbor i Središnji državni ured za sport, te Grad i Karlovačka županija, a klubu Tigar organizacijski je partner Karlovačka sportska zajednica.

Linker
22. travanj 2024 17:49