Regija

UFC uvrstio Miočićev nokaut protiv Werduma u 'TOP 500 nezaboravnih momenata'!

Miočić vs. Werdum
 Screenshot (Instagram UFC.com)
UFC 244, koji smo prošlog mjeseca pratili iz New Yorka, je bio ukupno 500. LIVE event elitne svjetske MMA promocije Ultimate Fighting Championship. Povodom ovog velikog jubileja UFC je odlučio ovjekovječiti ovu prigodu popisom "500 nezaboravnih momenata" iz UFC-ove bogate povijesti. Popis objavljuju na svojim službenim web stranicama UFC.com.

Ti trenuci i ta sjećanja će biti javno obzanjeni u ukupno sedam navrata, a predstavljat će ključne trenuke za organizaciju koja je nastala još 1993. i postoji sada već punih 26 godina.

Jedan od tih trenutaka se tiče i našeg Stipe Miočića i načina na koji je prvi put došao do pojasa UFC prvaka u teškoj kategoriji. Bilo je to na UFC-u 198 2016. godine, koji se održavao u Brazilu, a protivnik mu je bio legendarni brazilski BJJ majstor Fabricio Werdum, koji je u tom trenutku držao UFC krunu.

"Fabricio Werdum je u Brazilu trebao obraniti svoj pojas pred svojom publikom demonstriravši pritom svoj vrlo širok spektar oružja. Protivnik mu je bio umjetnik nokauta Stipe Miočić. Stipe je prvi, početni dio meča, kada se opipavaju međusobne snage, zaključio snažnom desnicom. A desnicom je također nešto kasnije zaključio i čitav meč. Bio je to nokaut koji je utišao doslovno čitav grad Curitibu", stoji u opisu tog povijesnog momenta na UFC.com web stranici.

Miočić je kasnije tri puta uspješno obranio pojas UFC prvaka prije nego što ga je izgubio u meču protiv Daniela Cormiera u ljeto 2018. No, godinu dana kasnije, u kolovozu ove godine, "Vatrogasac" je u revanšu nokautirao DC-ja i ponovno ugrabio titulu.

Linker
27. travanj 2024 06:13