Regija

Hrgovićeva pobjeda karijere! Najbolji hrvatski boksač uništio bivšeg dvostrukog izazivača!

Filip Hrgović
 Damir Krajac / CROPIX
Filip Hrgović u svom je desetom profesionalnom meču ostvario najvažniju i najveću pobjedu svoje karijere. Erica Molinu slao je više puta na pod, ali onaj udarac nakon kojeg se bivši dvostruki izazivač nije ustao dogodio se u posljednjoj minuti treće runde. Molina je odlučio napasti, odnosno krenuti na sve ili ništa, a najbolji hrvatski boksač je to iskoristio za desni kroše koji je sjeo točno iza uha.

U pustinji su pobjeđivali iz zapadne polutke, Lawrence od Arabije, pa onda više od pola stoljeća kasnije i američki general Norman Schwarzkopf u Pustinjskoj oluji. Ovoj se niski pridružio i naš Filip 'El Animal' ili 'Beštija' Hrgović.

Najbolji je hrvatski boksač, olujnoj grmljavini unatoč koja je tutnjala iznad glavnog saudijskog grada Rijada, "pomeo" pod, pa i doslovno s 10 godina starijim Teksašaninom, Ericom Molinom. Nokautiravši ga u trećoj rundi nakon što je Molina već prethodno bio triput u nokdaunu, a cijelo kratko vrijeme borbe u podređenom položaju.

Doista sukladno vremenskim uvjetima koji su vladali u Rijadu u kojem je lijevala kiša, pa stoga i prorijedila tribine stadiona (samo je ring imao krov), Hrgović je pridodao i nekoliko svojih "gromova". Snažnih, odmjerenih udaraca, kako desnicom, tako i ljevicom. Iz sve siline i nemilice, doslovno od prve sekunde.

Odlučan ne samo pobijediti, nego pobijediti baš onako kako je najavljivao uoči borbe - nokautom, točnije tehničkim nokautom. U biti, već je od prve minute i laiku bilo jasno tko je tko u ringu. Tko je spremniji, jači, bolji, a tko ima inicijativu. Uostalom, dosta će biti iznijeti da je Eric Molina uspio tek nakon minutu i 8 sekundi uopće uputiti, odnosno pokušati uputiti prvi udarac. Desni kroše koje je još k tomu Hrgović bez problema eskivirao.

Krajem prve runde je Molina prvi put bio "na aparatima" ili još malo preciznije na konopcima. Doslovno je na konopcima potražio spas i to na način očiglednog izbjegavanja borbe, okrenuvši se leđima našem boksaču. Bilo je to u posljednjim sekundama prve runde, pa je Molinu donekle spasio i gong, iako se Amerikanac tu žalio engleskom sucu u ringu na "nedopuštene udarce". Točnije, udarce u zatiljak. Sudac nije bio takvog stava.

U drugoj rundi je Molina posrnuo drugi put, nakon samo 50-ak sekundi borbe, ali to je bio za Teksašanina samo početak, nikako još ne i kraj njegove kalvarije. Naime, u posljednjim sekundama druge runde slijedio je snažan lijevi direkt u glavu nakon kojeg Molina, zgrčen od boli ponovo okreće leđa Hrgovića, tetura korak do dva bliže kutu i tu kleca na koljena. Novo brojanje! Opet je Eric Molina imao sreću što je to bio sam kraj runde, iako mora da je i njemu bilo jasno kako je sve to bila ipak samo kratkotrajna odgoda neodgodivog. On će te večeri iz ringa izaći kao poraženi.

To se i dogodilo u trećoj rundi. Ponovo snažan, ovog puta kratki udarac desnicom, iz blizine. Molina se ponovo žali na udarac u zatiljak, ali je očito potresen, sudac broji tek reda radi jer mogao mu je samo odbrojati do kraja...

U desetom jubilarnom profi meču, Filip Hrgović je došao do 10. pobjede, a osme nokautom.Smislena i vrlo trezvena izjava hrvatskog teškaša kojom je briljantno okončao 2019. godinu, kalendarsko ljeto u koje je imao tri borbe i jednako toliko čistih pobjeda u tri različite države, u SAD, Meksiku, sada u Saudijskoj Arabiji.

Za vjerovati je da će Filip Hrgović sljedeći put u ring nikako ne prije ožujka, ali proljeće je već izgledni termin. Makar, pustimo proljeće 2020, uživajmo u gromovitoj pustinjskoj oluji 2019. u izvedbi Filipa Hrgovića.

Tijek dvoboja: Filip Hrgović vs Eric Molina

3. RUNDA I KRAJ MEČA! FILIP HRGOVIĆ SLAVI NAJVEĆU POBJEDU U KARIJERI!

Sad je Molina onaj koji kreće od prve sekunde prema naprijed, no Hrgović je anulirao njegov napad i još jednom preuzeo inicijativu. Molina konstantno ulazi glavom u Filipovo tijelo, ali sve to hrvatski boksač kažnjava odličnim izborom udaraca. I dalje je Molina u kutu ii na konopcima te može pokušavati jedino iz kontre. Ipak, sredinom runde uspijeva izaći i preseliti meč na sredinu, ali to je bila loša odluka Moline. Filip je pronašao prostor za svoju desnu koja sjeda točno iza uha. Ovog puta je Molina ostao na podu dulje od deset sekundi, što je značilo kako je meč završio. Filip Hrgović drugi je put u nizu slavio prekidom u trećoj rundi.

2. RUNDA

Hrgović je osjetio kako svog protivnika ima u problemima te je odmah napao početkom druge runde i nakon otprilike pola minute Molina je ponovno na podu. Uspio se ustati i vratiti u meč. Oporavio se Molina i otvoreno napao te je pogodio nekoliko snažnih udaraca. To je zapravo prezentiracija njegovog stila boksa, odnosno Molina u trenucima kad je ugrožen počinje forsirati otvoreni okršaj. Ulaskom u posljednju minutu runde Hrgović ponovno preuzima inicijativu i napadima šalje Molinu sve do konopaca, da bi pola minute prije kraja runde Amerikanac završio na koljenima. Sudac mu dozvoljava da se vrati u meč desetak sekundi prije kraja runde, što Filipu nije bilo dovoljno vremena da završi meč.

1. RUNDA

Filip Hrgović od samog početka krenuo je agresivno, čime je natjerao Molinu na kretanje unazad. Kombinirao je cijelo vrijeme, čime nije dozvoljavao Molini da se uključi u meč i pogodi neku svoju kombinaciju. Opušteno je Filip pogađao i Molina je tek krajem druge minute prošao svojom desnom. Na samom kraju rundu Filipova kombinacija šalje Molinu na koljena, dolazi do kratkog prekida, ali nije bilo brojanja jer je Amerikanca spasio znak za kraj runde.

MEČ JE ZAPOČEO!

----------------------------------------------------

18.35 - Eric Molina prvi je ušao u ring, a nakon nje je to napravio i Filip Hrgović. Boksači su u ringu, čeka se službena najava i početak meča!

18.15 - Kako saznajemo, mečevi, uključujući i Hrgovićev, bi se ipak trebali održati s malim zakašnjenjem, ali borba s vremenom i dalje traje.

17.45 "Postoji mogućnost otkazivanja borbe između Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza Jr. zbog oluje koja je pogodila Saudijsku Arabiju", javlja Independent.

Isti medij navodi i da bi se situacija s vremenom trebala popraviti do glavne borbe, ali odgovornima je rečeno da odgode uvodne borbe, ako do toga dođe. Postoji i zamjenski datum u 2020. godini, no on će se otkriti samo u slučaju najcrnjeg scenarija.

Linker
12. travanj 2024 02:38