Regija

Vaso Bakočević protiv Borysa Mankowskog na KSW 51 priredbi u Zagrebu!

Vaso Bakočević
Nakon što je potvrđeno da KSW dolazi u Zagreb, sada znamo jednu od borbi koja će se naći na programu poljske promocije. Prema neslužbenim izvorima Vaso Bakoćević i bivši velter prvak Borys Mankowski obračunat će se 9. studenog na KSW 51 priredbi u zagrebačkoj Areni.

Uoči jubilarne KSW 50 priredbe koja se večeras održava u Londonu, predsjednik KSW-a Martin Lewandowski posjetio je početkom tjedna Zagreb kako bi finalizirao sve detalje za nadolazeći spektakl u Areni. Na KSW-u 51 očekuju se nastupi nekih domaćih i regionalnih imena, a kako izvještava TST News za priredbu je već dogovoren nastup jednog od najpopularnijih borca iz regije Vase Bakoćevića.

Bakočević (39-18-1) bi se tako trebao vratiti u poljsku promociju pet godina nakon nastupa na KSW 33 priredbi gdje je poražen od Anzora Azuhieva. Iskusni Crnogorac u međuvremenu je odradio pregršt borbi, a trenutno uživa u neporaženom nizu od šest pobjeda. Posljednji meč odradio je na Megdanu 5 u lipnju kada je nokautom u prvoj rundi završio Sultana Kalamakhunova.

Njegov protivnik Mankowski (19-8-1) domaćoj je publici najviše poznat kao borac protiv kojeg je aktualni velter prvak Roberto Soldić na KSW-u 41 prvi put svojio titulu i započeo svoj zvjezdani uspon u vodećoj europskoj MMA promociji. Bivši prvak velter kategorije koji je pojas držao pune tri godine, posljednu je borbu odradio u ožujku na KSW-u 47 te je poražen odlukom od Normana Parkea. Mankowski se trenutačno nalazi u nizu od tri poraza, a osim Parkea i Soldića gubio je u "superfightu" od Mameda Khalidova.

Prema portalu MMARocks.pl, borba Bakočevića i Mankowskog održat će na dogovorenoj kilaži od 73 kilograma.

Za KSW 51 svakako se očekuje i nastup Soldića. Hrvatski nokauter bori se večeras u Londonu protiv Michala Pitrzaka, a ako taj meč odradi bez ozbiljih ozljeda nema sumnje kako ćemo 9. studenog u Areni gledati i "Robocopa."

Linker
18. travanj 2024 20:10