Velikani se oprostili od velikana - Peter Aerts o Cikatiću: 'Bio si velika inspiracija!'

Mnoge legende kicboxing sporta su se preko društvenih mreža oprostile od "Hrvatskog Tigra" Branka Cikatića, koji je u ponedjeljak preminuo u 65. godini života nakon duge i teške bolesti.

"Upravo sam čuo da je Branko Cikatić preminuo prošle noći. Branko je bio prvi K-1 prvak. Bila je čast biti uvršten u Međunarodnu Kuću slavnih borilačkih sportova pored tebe i Ernesta Hoosta. Počivaj u miru", napisao je legendarni novozelandski kickboksač Ray Sefo na svom Instagram profilu objavivši pritom fotografiju na kojoj se nalazi upravo s Cikatićem i Hoostom.

Sefo je svoju profesionalnu kicboxing karijeru započeo 1995., a Branko svoju završio dvije godine kasnije. No, dvojac se nikada nije međusobno sreo u ringu.

Od Cikatića se oprostio i Peter Aerts, koji je baš kao i Branko, osvojio K-1 Grand Prix i smatra se jednim od najvećih kicboksača svih vremena. On i Cikatić su dijelili istu dvoranu - slavni Chakuriki Gym, koji je vodio legendarni Tom Harinck.

"Počivao u miru moj brate Branko Cikatić, prvi K-1 šampione. Bio si moj veliki brat i velika inspiracija", napisao je Aerts na svom službenom Instagramu oprostivši se tako od svog prijatelja.

I Harinck, koji je vodio karijeru "Hrvatskog Tigra" i doveo ga do najvećih profesionalnih uspjeha, je Cikatiću posvetio objavu na društvenim mrežama.

"Nažalost moj prijatelj i borac Branko Cikatić je preminuo nakon duge bolesti. Želim njegovoj supruzi Ivani i djeci Luciji i Bruni mnogo snage u ovom trenutku. Branko je bio europski šampion i prvi K-1 WGP prvak u povijesti u Tokiju. Moje srce pati", napisao je Harinck na svom Instagramu. 

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!