Regija

Veliko priznanje: Draganu Primorcu dodijeljena Zlatna medalja World Taekwondo Europe

Dragan Primorac
 Darko Tomas / CROPIX
Odlukom predsjednika Europske taekwondo federacije Sakisa Pragalosa, prof.dr. Draganu Primorcu službeno je uručena Zlatna medalja World Taekwondo Europe za njegov doprinos razvoju taekwondo sporta. Medalju mu je uručio izaslanik predsjednika Pragalosa, član Upravnog odbora Taekwondo Europe, Miroslav Brežan. Uz medalju prof.dr. Primorcu je uručen i 7. Dan crni pojas World Taekwondo Europe organizacije.

Dragan Primorac u taekwondo sportu je više od 40 godina. Tijekom sportske karijere bio je juniorski viceprvak bivše države, pokretač je WTF Taekwondo-a u Južnoj Hrvatskoj, a 1987. godine osniva u Splitu Taekwondo klub Kocunar, kroz koji je prošlo više od 8.000 mladih zaljubljenika u sport, od kojih su se mnogi koji su se istakli osvojivši nebrojene medalje na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Šestero članova kluba dalo je svoj život u obrani Republike Hrvatske, a klubu je, zbog ogromnog doprinosa u stvaranju Republike Hrvatske, posebnu zahvalnicu dodijelio prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.

Nedugo nakon toga, u saveznoj državi Connecticut, SAD-e, osniva taekwondo klub čime snažno promovira ovaj sport na američkom kontinentu. Odlukom predsjednika Taekwondo Kuće slave Dr. Gerard Robbins-a, bivšeg američkog taekwondo šampiona i te Upravnog odbora te organizacije 2015. godine, Dragan Primorac izabran je za člana Taekwondo Kuće slave u kategoriji 'Pioneer Taekwondo Instructor'.

"Prof.dr. Primorac je kao i natjecatelj, a kasnije kao jedan od najvećih promotora taekwondo-a dao golemi doprinos razvoju ovog sporta, a Zlatna medalja World Taekwondo Europe koju sam mu uručio u ime predsjednika Europske taekwondo federacije Sakisa Pragalosa nije mogla doći u bolje ruke", poručio je Miroslav Brežan, član Upravnog odbora Taekwondo Europe.

THE OFFICE OF PROF. DRAGAN PRIMORAC
Tamara Pradegan, Dragan Primorac i Yousef Karami

Linker
24. travanj 2024 01:14