Regija

Veliko priznanje za klub iz Duesseldorfa: UFD Gym Soldića i Račića je najbolja dvorana u Njemačkoj

Soldić, Račić, Jun
 Screenshot (Instagram)
Nakon još jedne vrlo uspješne sezone ne čudi da na adresu UFD Gyma iz Duesseldorfa stižu priznanja i nagrade. Ovih dana ih je jedan od najvećih borilačkih portala u Njemačkoj, "German Fight News", proglasio "Najboljom borilačkom dvoranom u 2019. godini". Nedavno je ovu dvoranu nahvalio i popularni njemački list Bild.

Ovo nije prvi put da je klub Ivana i Tomija Dijakovića na čelu ovog izbora. Prije dvije godine su također uzeli titulu najboljeg borilačkog kolektiva u Njemačkoj, a često su nagrade osvajali i od drugog velikog njemačkog borilačkog portala - GNP1.de.

Njemački Bild nedavno u svom tekstu pod naslovom "Ovo je naša najbolja MMA dvorana" hvali UFD Gym i piše da braća Dijaković, kada su osnovali dvoranu, nisu mogli niti sanjati da će vrlo brzo tisuće MMA fanova navijati za njihove borce .

Najveća zvijezda kluba Roberto Soldić je i dalje na čelu KSW-ove velter kategorije, a u 2019. je ubilježio dvije pobjede. UFD Gym je dobio još jednog KSW prvaka. Nakon četiri uvodne pobjede u poljskoj organizaciji naš Antun Račić je na KSW-u 51 u Zagrebu izborio pojas u bantamu čime je okrunio najuspješniju sezonu u karijeri.

Članovi UFD Gyma su i srpski srednjaš, koji se također natječe u KSW-u, Aleksandar Ilić, ali i bosanskohercegovačka MMA zvijezda Erko Jun. Upravo je Jun, zajedno s Pudzianowskim, predvodio KSW-ov spektakl u Zagrebačkoj Areni, koji se dogodio u studenom. Tu su i iskusna braća Zawada, prošlogodišnji i ovogodišnji PFL finalisti Abus Magomedov i Loik Radzhadov i još mnoga druga velika imena koja treniraju u Duesseldorfu.

U UFD Gymu trenira i sada već bivši europski teškaški profesionalni prvak Agit Kabayel, kao i najbolji BiH boksački profesionalac Damir Beljo. U 2019. godini u UFD Gymu je seminar održao i legendarni Mirko Cro Cop Filipović, a dvoranu je posjetio i UFC šampion Jon Jones.

Linker
15. travanj 2024 08:39