Regija

(VIDEO) Alen Babić otkriva kako je izbjegao katastrofu: 'Prvi sam se šalio i govorio da je to obična prehlada'

Marko Petrak i Alen Babić
Mislili smo da su mu otkazana dva meča radi pandemije koronavirusa, no u novom izdanju Extra Runde je otkrio da se zapravo radilo o četiri nastupa. Naš boksački profesionalac Alen Babić se jednim od zadnjih dostupnih letova prije prekida avionskih veza vratio u Hrvatsku iz Crne Gore i odmah se stavio na raspolaganje Crvenom križu u ovim izazovnim vremenima.

U razgovoru s Markom Petrakom je otkrio kako je za dlaku izbjegao odlazak u, pokazalo se kasnije, žarište epidemije - talijanski Milano. Tamo je trebao nastupiti 28. veljače na priredbi "Matchroom Boxinga", no nasreću zemlja je uvela "lockdown" samo dva dana ranije.

"Moj meč u Milanu je trebao biti 28. veljače. Čini mi se da je ta cijela situacija u Italije tek počela 22., ako se sjećam dobro. To je bilo šest dana prije meča. I baš ja i moj trener Leonard Pijetraj pričamo da valjda neće odgoditi event jer smo htjeli krenuti odmah prema Italiji. Slao sam im poruke da ćemo valjda imati meč, znači da smo svjesno bili spremni ići gore, bilo nas je briga za to. Na kraju su sve odgodili samo dva dana prije eventa, već 26. veljače je bio čitav 'lockdown'. U ta četiri dana je čitava Italija bila zatvorena", otkriva Babić.

"The Savage" je u razgovoru komentirao i situaciju s Olimpijskim kvalifikacijama u Londonu tijekom kojih su se koronavirusom zarazili i hrvatski članovi boksačke reprezentacije, a na koncu je zaključio:

"Moramo shvatiti ovu situaciju ozbiljno! Ja sam bio prvi koji se šalio na sve ovo, govorio sam da je to obična prehlada. Ali je jasno da to nije obična prehlada. Hajdemo se zajedno regrupirati i riješiti ovo!"

Linker
17. travanj 2024 04:05