Regija

(VIDEO) Alen Babić: 'Pobijedit ću Wintersa u tri runde i ući u svjetskih Top 60 teškaša'

Alen Babić
 screenshot
Pred nama je subota tijekom koje će Alen Babić odraditi svoj prvi meč u 2020. godini

Napokon je stigao taj vikend tijekom kojeg će Alen "Savage" Babić odraditi svoj četvrti profesionalni meč, koji čeka već deset mjeseci. Nekoliko mečeva bilo mu je otkazano, probleme mu je stvorila i epidemija, no sad je napokon tamo gdje želi biti. U hotelskoj sobi nedaleko ringa unutar kojeg će ga u subotu dočekali Shawndell Winters. Ringa koji je dio Fight Camp kompleksa, koji je Eddie Hearn izgradio usred imanja Matchroom Boxinga u Brentwoodu.

Babić je dočekao priliku susresti se s izuzetno kvalitetnim boksačem. 39-godišnji Winters (13-3) nalazi se na 65. mjestu svjetskih teškaša prema Boxrecu, što je gotovo 200 pozicija bolje od Babića. No, isto tako prilika za Babića da u samo jednom meču tih 200 pozicija preskoči. S njim smo razgovarali dok se nalazi unutar karantene u Brentwoodu i gdje će odraditi sva testiranja, nakon čega bi trebao biti spreman nastupiti.

Savage nam je u ovom razgovoru otkrio sve o pripremama u trajanju od 25 dana koje je u Portugalu proveo s Dillianom Whyteom, gdje je bio njegov glavni sparing partner. Whyte je bio u trening kampu za subotnji meč protiv Alexandera Povetkina, koji će predvoditi priredbu na kojoj će Babić tražiti najvažniju pobjedu svoje dosadašnje karijere. Najavio nam je meč protiv Wintersa i što njime može dobiti, a saznali smo i kako izgleda Fight Camp te što je sve potrebno odraditi da bi u današnje vrijeme nastupio u boks meču, a porazgovarali smo i o motivaciji te stresu u ovim danima, tako kratko prije meča.

Pogledajte!

Linker
19. travanj 2024 06:44