Regija

(VIDEO) Anik i bivši izazivač podijeljeni: 'Nisam siguran da je manji Octagon prednost za Cormiera'

Cormier vs. Miočić
 screenshot
Dva poznata lica iz MMA svijeta imala su različito razmišljanje o bitnom faktoru

Treći susret Stipe Miočića i Daniela Cormiera koji ćemo gledati 15. kolovoza u Las Vegasu vruća je tema ovih dana i zbog Octagona koji bi trebao dočekati dvojicu najboljih teškaša današnjice.

Nakon što je Dana White potvrdio da će Stipe titulu braniti u APEX kompleksu, odmah je postalo jasno da ćemo posljednji čin ove trilogije najvjerojatnije gledati u kavezu manjih dimenzija, kakav je tamo i postavljen. Ta je vijest, očekivano, oduševila Cormiera koji je uvjeren da će mu, kao nekome tko će tražiti skraćivanje distance i što više hrvanja, to biti velika prednost.

"Ta stara noga će se nalaziti točno ispred mene da ju ugrabim. Bit ću poput Curtisa Blaydesa. Ako želite gledati 25 minuta borbe na nogama, to neće biti ono što ćete dobiti. Nadam se da Stipe ima tenisice za hrvanje, jer s tim malim kavezom bit će - 'single leg', 'single leg', single leg', single leg', hrvanje. Što je tu je. Oprosti", poručio je DC početkom tjedna aktualnom prvaku.

S izazivačem se možda baš i neće složiti UFC-ov komentator Jon Anik. On je pak otkrio da nakon razgovora s Dominickom Cruzom i nije toliko uvjeren da će DC imati toliku prednost. Što bi moglo značiti da mu je bivši kralj bantam kategorije vjerojatno iznio svoju analizu koja se kosi s Cormierovim razmišljanjem.

"Iako na prvu to izgleda kao prednost za Cormiera, razgovarao sam s Dominickom Cruzom i nisam baš toliko siguran. Cormieru treba prostora za hrvanje i mislim da Stipe može brzo doći do ograde te istu iskoristiti za povratak na noge", rekao je Anik u Anik & Florian Podcastu pa za mišljenje upitao Kennyja Floriana.

"Po meni je to prednost za 'grapplera'. Oduvijek i je bila. Baš me zanima mišljenje Dominicka Cruza. Ali opet, sve ovisiti o tome hoće li igrati ulogu hrvača ili će, kao u drugoj borbi, pokušati sa Stipom razmjenjivati udarce. Što je po meni za njega označilo početak kraja. Mislim da mu to nije bila dobra odluka, ali smatram da je ovo ogromna prednost za nekoga poput Cormiera. Stipi će nedostajati prostora za kretanje. A tko je bolji hrvač od njih dvojice? Daniel Cormier. Da, tu je ograda koja mu može pomoći da se vrati na noge, ali ako će DC odrađivati dobro svoj hrvački zadatak, Stipe se neće moći vratiti na noge. Mislim da je to za Cormiera ogromna prednost i ne bi me čudilo da je, kao razuman i pametan lik, zapravo tražio manji kavez", zaključio je Florian bivši izazivač u perolakoj i lakoj kategoriji.

Spomenuti dio razgovora pogledajte od 1:03:00

Linker
22. travanj 2024 10:19