Regija

(VIDEO) Antonio Plazibat vas uči kako 'low kickom' sasjeći protivnika poput stabla

Antonio Plazibat
 screenshot
Nakon nekoliko vrlo uspješnih instrukcijskih videa u kojima je prezentirao svoju tehniku izvođenja nekih udaraca, Antonio Plazibat objavio je novi. U njemu otkriva tajne jedne od ne najefektnijih udaračkih tehnika. Pogledajte na koji način najbolji hrvatski kickboksač izvodi low kick.

"Low kick" nije atraktivan udarac. Mnogima koji slabije poznaju sport u borbi je i teško primjetan, osim ako ga borac ne udara u čestim intervalima. No, svakako je udarac kojim veliki broj boraca gradi put prema pobjedi i na kojem grade svoju taktiku, neovisno radi li se o MMA li kickboxing borbi.

U kickboxingu teške kategorije, low kick je posebno bitan udarac jer se njima protivnika izrazito usporava, troši njegovu kondiciju, otežava mu se kretanje te se sveukupno djeluje na to da on ne može pružiti maksimum svojih mogućnosti. Rijetko tko će njime završiti borbu, ali mnogi će do prilike za završetak upravo putem udaraca u noge doći. Osim toga, oni su vrlo bitni i kod bodovnih sudaca koji itekako na njih obraćaju pažnju.

Tako je i Plazibat odlučio prezentirati svoju tehniku. Kako je on sam rekao, pokazao je način na koji ćete svog protivnika sasjeći poput stabla. Vrlo detaljno je prikazao više načina izvođenja udarca, ali i blokiranja istog. Sve to u deset minuta, iako smo dojma da Plazibat na ovaj način može objašnjavati puno duže te ući još dublje u analizu što se pravilno izvedenom tehnikom može napraviti. No, za ovu priliku i ovo je sjajna stvar.

Bili borac ili fan, ovo je svakako uradak vrijedan gledanja koji nam otkriva tajne najboljeg Gloryjevog novaka u 2019. godine te sudionika najbolje borbe prošle godine.

Linker
26. travanj 2024 12:49