Regija

(VIDEO) Barbir oduševio letećim koljenom, 'Croata' Barrio slavio bez borbe, druga pobjeda Adriane Vuković

Leteće koljeno Đanija Barbira
 Screenshot
U dvorani American Top Teama održana je Fight Nation Championship 2 priredba koju su predvodili Đani Barbir i Ivan Karačić u glavnoj te Francisco Barrio "Croata" i Adi Duraković u sunaslovnoj borbi večeri.

Đani Barbir (4-0-1NC) je oduševio publiku sjajnim letećim koljenom u glavu u prvoj rundi za nokaut protiv Slovenca Ivana Karačića (1-6).

Francisco Barrio "Croata" (6-1) upisao je pobjedu u prvoj borbi nakon pet godina, a do nje je došao bez borbe. Duraković je predao meč nakon što mu je pozlilo, a iz dvorane ga je odvela hitna pomoć.

Stanislav Krofak (7-3) slavio je u meču srednje kategorije nakon što je u prvoj rundi srušio Ivicu Trogrlića, popeo mu se na leđa i ground and poundom izborio pobjedu prekidom.

Drugu pobjedu u drugom nastupu za FNC izborila je mlada hrvatska borkinja Adrijana Vuković, koja je ekspresno svladala Nikolinu Vokić. U prvim sekundama prve runde Adrijana je srušila protivnicu i prisilila ju na predaju.

"Nadala sam se da će ovo duže trajati, jedva čekam idući meč. Uvijek sam spremna i nadam se da će mi i dalje ići sve prema planu", rekla je nakon pobjede.

Mladi ATT-ov Filip Novak ipak još uvijek nije bio spreman za iskusnog Zorana Đođa. Bjelovarac je iskoristio svoje iskustvo za uspješno doći do rušenja, a u potpunosti mu se to isplatilo u drugoj rundi, kad je nakon ground n' pound udaraca došao do prekida.

Brzu pobjedu nokautom upisao je Asmir Sadiković nad Jasminom Bikićem. Trebala mu je samo minuta da bi odgovorio na kretanje svog protivnika, a onda ga serijom udaraca uz rub kaveza završio. Najizjednačenija borba na papiru bila je ona između Roka Krušića iz ATT-ja i Matea Bolfana iz UFK Novi Zagreb. To se takvim pokazalo i u kavezu, budući da je prva runda završila tako da su oba borca pokazali dobrih stvari i teško bi ju bilo presuditi. No, već početkom druge runde Bolfan je iskoristio priliku tijekom klinča, kad je Krušiča pogodio koljenom u glavu, nakon čega ovaj završava na podu i tu dolazi do prekida.

Karlo Smodila nije uspio ponoviti sjajan uspjeh s prvog FNC-a. Ovaj borac iz ATT-ja poražen je u posljednjim sekundama prve runde od Filipa Lamparskog iz Poljske. Prva profesionalna borba na programu bila je ona u kojoj je Luke Purkert prekidom savladao Iliju Brkana, dok je sve otvoreno semi-pro borbom u kojoj je Moris Macuka savladao Matea Šituma prekidom u trećoj rundi, nakon što je prve dvije sigurno izgubio.

Linker
20. travanj 2024 04:53