Regija

(VIDEO) Eddie Hearn Alena Babića predstavio kao boksača opake reputacije: 'Whyte o tebi priča sjajne stvari!'

Eddie Hearn i Alen Babić
 Screenshot (YouTube)
Hrvatski boksač Alen Babić doslovno živi svoj sportski san posljednjih nekoliko tjedana. Ono što je trebao biti pripremni kamp s boksačkom super zvijezdom Dillianom Whyteom se pretvorilo u najljepšu sportsku bajku nakon što je impresionirao engleskog nokautera već na prvom sparingu. Ponuđen mu je profesionalni ugovor, a ovog vikenda će boksati već drugi meč i to upravo na velikoj Whyteovoj priredbi u londonskoj O2 Areni gdje će se ovaj sudariti s Oscarom Rivasom.

Malo je poznata činjenica da je najpoznatiji svjetski boksački promotor Eddie Hearn bio osobno u Rimu kako bi se sam uvjerio u potencijal donedavnog hrvatskog boksačkog amatera Alena Babića. I to pokazuje s kakvom reputacijom Babić stiže u tešku diviziju profesionalnog boksa koja dugo godina nije bila zanimljivija i bogatija. Hearn je Babićev nokaut u talijanskoj prijestolnici snimao mobitelom s tribina, a upravo ga je taj promotor najavio na jučerašnjoj press konferenciji u Londonu podsjetivši ga na nastup u Rimu. Joshuin promotor je, naime, i promotor Dilliana Whytea što čitavu priču čini još većom i još zanimljivijom. Hearn je promotor i našeg drugog istaknutog teškaša Filipa Hrgovića.

"Počet ćemo s Alenom Babićem. Alene, sjajan start tvoje profesionalne karijere prošlog vikenda u Rimu. Bio je to jako lijep stadion, a ti ćeš u dva tjedna odraditi dva profi meča. Sjajan je to start u tvoju karijeru u teškoj kategoriji", najavio je Hearn Babića.

"Htio bih zahvaliti svima na ovoj prilici. Došao sam ovdje sparirati s Dillianom Whytom. Sparing je bio toliko tvrd i toliko dobar da mi je odmah rekao da me želi menadžirati. Osjećam se jako blagoslovljeno što sam ovdje i želim vam pokazati najbolji mogući boks. Želim biti boksač kojeg će fanovi voljeti", odgovorio je Babić.

Hearn se tada osvrnuo na Babićevu reputaciju tvrdog udarača i velikog ratnika. Uostalom nadimak "Savage" (Divljak op.a) mu je već nakon prve dvije runde sparinga nadijenuo sam Whyte.

"Tvoja reputacija na tim sparinzima... I to ne samo iz sparinga s Dillianom, nego i ranije iz kampova. Kažu da si ti boksač kojeg najbrže šalju kući iz mnogih pripremnih kampova. Dillian Whyte govori sjajne stvari o tebi. Ovo je sjajno vrijeme za profesionalni boks, ne samo za tvoju zemlju i s obzirom na Filipa Hrgovića, nego i općenito za svjetsku teškašku scenu", nastavio je Hearn.

"Da, bio sam dio dva sparing kampa i poslali su me kući već nakon prvih sparinga. Pitao sam svog trenera da li da idem malo lakše ovaj puta jer želim ostati? On mi je odgovorio da idem punom snagom. Tako sam i napravio, fino smo se poderali, Dillianu je to bilo odlično, on to voli!", zaključio je Babić.

Boksač BK Leonardo će boksati na uvodom dijelu priredbe u O2 Areni protiv Francuza Morgana Dessauxa. U prvom meču koji je odradio prošlog vikenda u Rimu je slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi. Pobjeda protiv Dessauxa bi zaokružila čitavu ovu ljepu priču, a Babić bi se "sa sparinga u Londonu" vratio s profesionalnih 2-0.

Čitavu press konferenciju pogledajte u videu:

Linker
22. travanj 2024 03:42