Regija

(VIDEO) Fenomenalan debi Uroša Jurišića u Bellatoru, iskusnog Britanca završio u prvoj rundi

Uroš Jurišić
 screenshot/YouTube
Najbolji slovenski MMA borac, Uroš Jurišić, teško je mogao bolje debitirati u Bellatorovom borilištu

Uroš Jurišić nastavlja svoju sjajnu seriju pobjeda u profesionalnim MMA borbama i to tako da je došao do najveće i najvažnije do sada. Nastupio je u Milanu na Bellator 247 priredbi, što mu je ujedno i debi u drugoj najvećoj svjetski promociji, gdje je uistinu impresivnom izvedbom došao do pobjede protiv iskusnog britanskog borca, Waltera Gahadze. Britanac je prije ove borbe bio na omjeru od 18 pobjeda i pet poraza.

Borba je počela izmjenama udaraca na nogama, gdje su borci najviše koristili low kickove. Nakon nešto više od minute, Jurišić je prvi ozbiljno napao i odmah profitirao. Ušao je kombinacijom desnog i lijevog krošea, koji su oba pogodili Gahadzu, nakon čega je krenuo u rušenje, podigao Britanca, odnio gotovo na drugi kraj kaveza i bacio ga. Gahadza se odmah pokušao ustati, ali Jurišić to koristi da bi došao do leđa, znajući da je to pozicija iz koje može profitirati, budući da je njegov protivnik upravo gušenjem s leđa izgubio posljednje dvije borbe.

Završili su na podu, gdje je Jurišić bio donji borac, ali je isto tako trokutom zatvorio Gahadzino tijelo, čime ovom nije dozvolio izlazak. Radio je tako Jurišić udarcima sve dok nije vidio priliku da pravilno postavi ruke oko vrata svog protivnika. Kad je to uspio, sve je postalo pitanje vremena te je Gahadza tapkao nakon tri minute i deset sekundi borbe.

Jurišić je ovom pobjedom svoj profesionalni omjer doveo na 11-0, ali još bitnije je što je na velikoj sceni pokazao kako ima kvalitetu i možemo očekivati možda ga već u idućem nastupu vidjeti na nekom Bellatorovom glavnom programu. Ispod teksta nalazi se video cijelog uvodnog programa Bellator 247 priredbe, na kojem je Jurišić nastupio u petoj borbi po redu.

Linker
12. travanj 2024 04:54