Regija

(VIDEO) Filipi i Milun prošli dalje, Malenica poražena na jakom turniru u Debrecenu

Marko Milun
 Damir Krajac / CROPIX
Sva tri hvatske predstavnice i predstavnika su nastupili u utorak na jakom boksačkom turniru "Istvan Bocskai" u mađarskom Debrecenu. I dok su Toni Filipi i Marko Milun prošli u iduće kolo, naša jedina predstavnica Marija Malenica je ostala kratka.

Upravo je Malenica danas prva izašla u ring i to protiv Talijanke Rebecce Nicoli, od koje je već jednom poražena na Kupu nacija. Nakon tri runde, suci su prednost dali Nicoli i jednoglasno je poslali u iduće kolo turnira. Iako je naša reprezentativka bila aktivna i prilično agresivna tijekom cijelog meča, Talijanka je bila preciznija i čišća, pa je i konačni rezultat realan.

Drugi je u borilište izašao naš reprezentativac u teškoj kategoriji (-91kg) Toni Filipi. On je nakon sporije prve runde, ubrzao u ostatku meča protiv Rusa Elbrusa Akpekova. Nekoliko puta je sjajno pogodio i činilo se da je blizu prekida, no nekoliko puta je sam primio nepotrebne udarce pa je Rus uspio ostati na nogama do finiša. Na kraju je Filipi zasluženo pobijedio podijeljenom odlukom sudaca te je također otišao dalje u turniru. Sutra boksa protiv Mađara Adama Hamorija.

Posljednji naš boksač koji je nastupio u Debrecenu je bio reprezentativac u superteškoj kategoriji i prošlogodišnji osvajač ovog turnira Marko Milun. On je u prvom kolu prekidom u trećoj rundi bio bolji od dvostrukog prvaka Kanade Christophea Berniera. Kanadskom boksaču se brojalo već u prvoj rundi nakon serije čistih udaraca boksača iz Dicma. No, Berniere nije bio ozbiljnije uzdrman pa je mogao nastaviti meč. Nakon izjednačenije druge dionice, Milun je na početku treće runde ponovno sjajno pogodio svojom lijevom rukom i sudac je odlučio prekinuti meč, a naš boksač je otišao dalje. I njega ćemo već sutra vidjeti u idućem kolu natjecanja.

Meč Marka Miluna možete pogledati od 003:05:30

Meč Tonija Filipija možete pogledati od 02:25:20

Linker
20. travanj 2024 11:18