Regija

(VIDEO) 'Hrgović i Booker se poznaju, to je i dobro i loše! Tu se mogu dogoditi samo dvije stvari...'

Rydell Booker i Filip Hrgović
 Instagram
Stjepan Božić gostovao je u SuperSportske podcastu gdje je najavio nadolazeći meč Filipa Hrgovića

Ni punih mjesec i pol dana nakon pobjede nad Alexandreom Kartozijom, najbolji hrvatski teškaš vraća se u akciju. U ranim nedjeljnim satima 'El Animal' će na Floridi svoju 12. profesionalnu pobjedu loviti protiv iskusnog Amerikanca Rydella Bookera.

Booker je u dosadašnjoj karijeri upisao 26 pobjeda i samo tri poraza. Nitko ga još nije zaustavio prekidom, a zanimljiv je podatak i taj da je bio Filipov sparing partner pred borbu s Gregoryjem Corbinom.

"Poznaju se. To je i dobro i loše. I za jednog i za drugog. Pitanje je tko će što promijeniti. Kad boksate protiv svog sparing partnera, to je nešto drugo. On vas poznaje, on vas zna, on vas je osjetio. Tu se mogu dogoditi dvije stvari - ili da ga Booker uopće ne respektira ili da ga se boji. Trećeg nema", komentirao je Božić.

Prognoza ovog meča?

"Jako je nezahvalno prognozirati u sportu jer i favoriti isto gube. Ja vjerujem i mislim da bi Filip trebao pobijediti u ovom meču. Ali... Hoće li mu biti lagano ili teško, to isto ne možemo znati. Taj dan, taj sat, u to vrijeme - to je veliki stres i za jednog i drugog. Bitno će biti koliko su motivirani i koncentrirani. Po trenutnim dosezima i rezultatima, svatko bi rekao 70-30 za Filipa", smatra proslavljeni hrvatski boksač koji je nešto kasnije u istom razgovoru dodao:

"Booker je opasan jer može dobiti sve, a izgubiti ne može puno. Karijera mu je pri kraju. Takvi su borci uvijek opasni. Najgori su oni koji nemaju ništa za izgubiti. Onaj koji ima nešto za izgubiti, taj i kalkulira, malo je i stisnut, ima tremu... On može samo dobiti. On i ako i izgubi, a pruži dobar meč, izgubi na bodove, on je napravio veliki posao."

Pričao je Božić u SuperSportske podcastu i o Hrgovićevim dosadašnjim protivnicima, o tome kako bi se nosio s najboljim teškašima današnjice, o hrvatskoj boksačkoj sceni...

Linker
23. travanj 2024 15:32