Regija

(VIDEO INTERVJU) Toni Filipi najavio europske olimpijske kvalifikacije na koje odlazi za nekoliko dana

Toni Filipi i Tomo Kadić
 screenshot/AIBA
Hrvatska boksačka reprezentacija u srijedu 11. ožujka otputovati će u London na europski kvalifkacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju. Tim putem porazgovarali smo s našim teškašem Tonijem Filipijem, koji se vratio s višetjednih priprema, spreman u britanskoj prijestolnici osigurati svoje mjesto na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri.

Toni Filipi jedna je od dvije glavne hrvatske uzdanice za mjesto u boksačkom turniru ovogodišnjih Olimpijskih igara. Za izboriti mjesto na njima postoje dva načina, a boksač iz zagrebačkog "Gladijatora" nada se da će mu dovoljan biti ovaj prvi. Radi se o europskim kvalifikacijama koje se od 13. do 23. ožujka održavaju u Londonu.

Trener Tomo Kadić i Toni su posljednjih nekoliko tjedana proveli u Puli te u Italiji, odradivši vrlo sadržajne pripreme, gdje se posebno radilo na nekim detaljima koji su do sada Toniju znali predstavljati problem. U Italiji je imao priliku susresti se s nekim od najboljih boksača svoje kategorije, dok je u Puli radio s vrhunskim stručnjacima, prije svega bivšim izbornikom Tadićem te trenutnim Čalićem.

Turnir na koji se odlazi već u srijedu Toni nam je najavio kroz razgovor povodom kojeg nas je ugostio u klubu čiji je već dugogodišnji član.

Linker
18. travanj 2024 21:50