Regija

(VIDEO) Karlo Caput poražen na KSW priredbi u Poljskoj

Kazieczko vs. Caput
 screenshot
Maciej Kazieczko savladao je Karla Caputa na KSW 54 priredbi, prekidom pred kraj treće runde

Hrvatski borac Karlo Caput nije uspio doći do pobjede na KSW 54 priredbi u Varšavi, gdje se borio protiv domaćeg borca Macieja Kazieczka. Caput, koji je borbu prihvatio prije samo tjedan dana kao zamjena, jednostavno nije bio kondicijski na dovoljnoj razini za parirati puno spremnijem Poljaku. Prezentirao je čvrstu volju i srčano se trudio do samog kraja, no nije uspio izdržati te je poražen prekidom pola minute prije kraja borbe, koju je njegov protivnik, izuzev perioda u prvoj rundi, većinom držao pod kontrolom.

Borba je krenula tako da je Caput nakon 20 sekundi ušao u rušenje te pokušao doći do giljotine, ali Poljak je brzo izašao. U jednom trenutku Caput sjajno izbjegava pokušaj udarca nogom, na što kontrira ulaskom u rušenje koje mu je odmah upalilo. Ustajao se Poljak par puta, no Caput je bio uporan i svaki put je vraćao borbu u parter. Ipak, vidljiv je bio problem s time da dominantnu poziciju nije uspijevao zadržati. Sredinom runde postaje momak iz Konavla još agresivniji, no trenutak neopreznosti dovodi do rušenja poljskog borca i Caput je sad na leđima. No, kratko je to trajalo prije nego što je Karlo uspio sjesti uz rub kaveza i braniti se. Ipak, primio je nekoliko udaraca nakon čega dolazi do posjekotine na njegovoj glavi. Ustao se Caput, no Kazieczko još jednom ruši i s prednosti ulazi u posljednju minutu runde. Nije dugo zadržao kontrolu Poljak pa se Caput ustaje, no ne uspijeva se odmaknuti od ograde borilišta sve dok nije isteklo vrijeme prve runde prepune akcije.

U drugoj rundi odmah gledamo dvije razmjene udaraca i Caputov pokušaj rušenja koji je Kazieczko anulirao. Nakon toga ponovno Poljak dolazi do kontrole uz ogradu, a točno na izlasku iz prve minute i do rušenja. Ustaje se još jednom Caput vrlo brzo, no ponovno se ne uspijeva maknuti leđima s ograde. Sredinom runde dolazi na malog razmaka između boraca i razmjene udaraca, iz kojeg Caput opet ulazi u rušenje, no dočekuje ga još jedan odličan "sprawl" Poljaka. Nije Caput odustajao od svoje namjere, no svaki ulazak u noge je bio nepripremljen i Kazieczko bi ga uspješno anulirao. Vidno umoran bio je Karlo pred kraj runde, dok je njegov protivnik vrlo inteligentno vodio borbu u smjeru koji mu odgovara. U posljednjoj minuti runde dočekao je ulazak u poziciju na podu iz koje će plasirati nekoliko udaraca i ovu rundu je tako mirno priveo kraju.

Odmah na otvaranju treće runde Caput je pokušao pokrenuti razmjenu, no to je bila loša odluka i već nakon prvog udarca završava na podu, a njegov protivnik na njemu. Nije radio štetu pa se ustao, ali brzo nakon toga se i vratio u prethodnu poziciju. Lako se dalo primijetiti kako je Caput u borbu uskočio kao zamjena, odnosno da iza njega nisu pune pripreme. No, na račun velike srčanosti uspio se ustati i pokušati preuzeti kontrolu. Uskoro tako dolazi do novog klinča i novog rušenja od strane borca iz Poljske. Ipak, onda Kazieczko radi grešku i dozvoljava Caputu da mu uhvati vrat. Pokušao je Karlo doći do gušenja, no hvat ipak nije bio dovoljno čvrst i Kazieczko izvlači svoj vrat te na ulasku u posljednju minutu borbe ustaje na noge. Caput, koji je svu preostalu snagu uložio u spomenuti pokušaj gušenja, je ostao na leđima te počinje primati udarce iz gornje pozicije. Kako je bio vidno potrošen i bez snage uzvratiti, sudac je pola minute prije kraja uskočio i prekinuo borbu.

Caput se vraća kući s drugim porazom u karijeri, ali uz nadu da će na račun svoje srčanosti dobiti novu priliku u KSW-u, ovog puta uz pune pripreme. Ovu borbu hrabro je prihvatio, a onda i hrabro odradio, no danas je protiv sebe imao boljeg borca.

Linker
24. travanj 2024 21:24