Regija

(VIDEO) Manuel Bilić ovog vikenda napada veliki pojas, pogledajte kako je do ove borbe došao!

Manuel Bilić
 screenshot
Hrvatski borac bantam kategorije, Manuel Bilić, ovog će vikenda odraditi najveću borbu svoje dosadašnje karijere. Na Cage Warriors 112 priredbi napast će titulu prvaka te renomirane promocije, a kao protivnik ga čeka Jack Cartwright.

25-godišnji Bilić dolazi iz Linza te nastupa pod austrijskom i hrvatskom zastavom, a u Cage Warriors promociji debitirao je u veljači prošle godine. Tada je prekidom u trećoj rundi zaustavio Bryana Creightona, a tim nastupom uvjerio je vodstvo britanske promocije da mu pruže najveću priliku njegove dosadašnje karijere.

Ove subote u Manchesteru napast će pojas protiv borca kojeg se već sada smatra idućim velikim MMA imenom iz Velike Britanije. To je Jack Cartwright koji je do titule došao prošlog ljeta, kad je slavio na turniru četvorice boraca i to putem dva nokauta u prvoj rundi, sve iste večeri. Njegov trenutni omjer je 7-0, a do sada mi niti jedan protivnik nije dočekao drugu rundu. Borbu protiv Bilića odradit će u svom rodnom gradu, gdje je dio mančesterske podružnice SBG-ja.

Bilić će pokušati postati prvi koji je savladao ovog engleskog borca za kojeg se smatra da su mu vrata UFC-a već sad otvorena u kojem god trenutku poželi. Upravo to trebala bi biti najveća motivacija hrvatskom borcu, odnosno prilika da mu takav status oduzme te sebe dovede na vrata najveće svjetske MMA promocije.

U nastavku teksta pogledajte gore spomenutu pobjedu protiv Creightona zahvaljujući kojoj je ovu priliku izborio.

Linker
20. travanj 2024 06:33