(VIDEO) Nokaut dana: Udarac nakon kojeg je Soldić proglašen nasljednikom Cro Copa

Borba koja je Roberta Soldića ekspresno lansirala na svjetsku MMA scenu dogodila se u listopadu 2017. godine. Tad je 'Vitez iz Viteza' dobio priliku predvoditi event Cage Warriors promocije, a nju je iskoristio na spektakularan način.

Britanski Cage Warriors prepoznao je Soldića kao borca koji bi mogao biti velika zvijezda u budućnosti. Doveli su ga u promociju i odmah ga uparili s jednim od svojih najvećih domaćih potencijala, Lewisom Longom. Očekivala se neizvjesna borba koja bi trebala dati odgovor tko je borac kojeg će Cage Warriors pokušati promovirati u svoju veliku zvijezdu.

Soldić je cijeli posao riješio u prvoj minuti i to high kickom u glavu nakon kojeg Dan Hardy nije imao izbora nego u programu UFC Fight Pass servisa nazvati ga nasljednikom Cro Copa. Soldić je pobjedu proslavio tako što je tražio napad na Cage Warriors pojas, za koji se u tom trenutku činilo da će ga dobiti.

Stvari su se ipak posložile tako da je Soldić dva mjeseca kasnije završio u KSW-u, gdje je iznenađujuće osvojio pojas njihovog prvaka velter kategorije. Taj pojas drži još uvijek u svom vlasništvu, no sutra u Londonu ga neće braniti. Njegova borba protiv Michala Pietrzaka nije za titulu. Nju će zato braniti 9. prosinca na spektaklu u Zagrebu.

Pogledajte spomenuti nokaut protiv Lewisa Longa podijeljen na Twitteru.

 

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!